Koupaliště Flošna se otevře asi v polovině května. Výše vstupného zůstává jako loni

| autor:

Dny jsou teplejší a teplejší, tak už je čas chystat bazény ke koupání. V tomto směru má hradecké městské koupaliště Flošna splněno. Bazény jsou napuštěny, celý areál je vyčištěn a pro návštěvníky je připravena řada novinek. Cena vstupného bude stejná jako v loňském roce. A kdy bude tedy otevřeno? O tom rozhodne počasí, správci odhadují, že by se tak mohlo stát v druhé polovině května.

 

„Momentálně je vše kompletně a velmi pečlivě připraveno. Přesné datum otevření Flošny ovlivní počasí a vzhledem k tomu, že se v příštím týdnu má ještě ochladit, tak předpokládáme, že první návštěvníky přivítáme některý den v druhé polovině května,“ slibuje Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové, organizace, která provoz koupaliště zajišťuje. Milovníci letního koupaliště Flošna se mohou v letošní sezoně těšit na zkvalitnění komfortu. „V areálu bude k dispozici více lehátek i slunečníků. Po zkušenostech z minulých let jsou posíleny i počty setů na sezení a laviček,“ popsal vedoucí koupaliště Jan Konvalinka.

 Pozitivní informací pro nadcházející letní sezonu je skutečnost, že ceny vstupného se na Flošně podařilo udržet na loňské úrovni. „Areálu letního koupaliště Flošna se daří dlouhodobě snižovat dotace města. Loni činila 3, 4 milionu korun, v roce 2014 to bylo 5,7 milionu korun. I díky tomu nemuseli radní přistoupit ke zvýšení vstupného,“ vysvětluje Romana Lišková náměstkyně primátora zodpovědná za majetek města a městské organizace.

Základní vstupné pro dospělou osobu je 120 korun, na čipové hodinky pak 97 korun.Děti, studenti a senioři pak mohou vstoupit za 80 korun, pokud mají čipové hodinky tak za 57 korun. Od 16 hodin se pak vstupné ještě snižuje.

 V sezóně 2016 si budou návštěvníci moci opět vyzkoušet na koupališti Flošna aquazorbing. V teplých dnech bude pořádán aquaaerobik, aquazumba i noční koupání.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme