Štítky: | U Koruny |

Koruna už čeká na fontánu, hotovo bude v polovině prázdnin

Křižovatka
Křižovatka | autor: krizovatkaukoruny.cz

Nová dominanta křižovatky Koruna už je vidět, jakmile najedete na Gočárovu třídu. Před budovaným obchodním centrem už se od minulého víkendu tyčí ocelové trny připomínající korunu. Každý váží kolem deseti tun. Jejich instalace probíhala v noci z 20. na 21. května, omezena byla i doprava. Konstrukce v budoucnu ponese trolejové vedení.

Oprava důležitého dopravního uzlu nedaleko hlavního vlakového nádraží začala loni v létě. Do dokončení celé opravy zbývají poslední měsíce. Hotovo by mělo být na přelomu července a srpna.

„Například na Gočárově třídě se pokračuje v přeložkách inženýrských sítí, rekonstrukci kanalizačního řádu a dalších stavbách. Vše jede podle plánu," vyjmenovává pro Český rozhlas Jiří Musil ze společnosti Sovis, která je jedním ze zhotovitelů celé stavby.

Dopravní omezení budou trvat ještě několik týdnů. V tuto chvíli už není zavřena ulice Sukovy sady, takže se dá dojet například k finančnímu úřadu. Ve II. etapě se předpokládá se stavbou samotné okružní křižovatky s fontánou a na závěr zbývající levá strana oblasti včetně napojení přilehlých ulic a Všehrdovy ulice.

„Další uzavírky jsou v plánu v červnu. Opět se bude jednat o krátkodobé uzavírky. V první polovině se bude jednat o uzavírku kvůli instalaci výložníků nesoucích trakční vedení. A v druhé polovině června se bude instalovat samotné trolejbusové vedení," doplňuje Jiří Musil.

Křižovatka Koruna bude okružní, měla by se tak v oblasti zklidnit doprava a bezpečněji by se mělo jezdit i cyklistům.

„Rekonstrukce okružní křižovatky Koruna je momentálně největší investicí města, která na území města probíhá. Je již více než 10 let plánovaná. Samotné dílo by mělo stát - a nemáme informace o tom, že by se ta částka neměla dodržet - do 130 milionů korun bez DPH," dodává Magdaléna Vlčková z královéhradeckého magistrátu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Semafory pro chodce nebo využití ulice S. K. Neumana. Pomůže to zrychlit provoz u Koruny?

Řidiči, kteří v odpoledních hodinách projíždějí přes křižovatku Korunu, se musejí smířit s několikaminutovým zpožděním. Dlouhé kolony jsou v těchto místech kromě víkendů každý den. Zpoždění nabírají nejen řidiči osobních aut ale především vozy městské hromadné dopravy. Příčinou…
Čtěte více

Nová okružní křižovatka Koruna otevřena, hlídat ji budou kamery

Dopravní omezení kolem křižovatky Koruna končí a celá lokalita by se z hlediska dopravy měla dnešním dnem vrátit do normálu. Řidiči si tak mohou vydechnout, upravená křižovatka by měla ulehčit jízdu i cyklistům, přibyly i přechody pro chodce. Je otázkou, co s dopravou udělá…
Čtěte více

Fotookénko: Práce na křižovatce U Koruny značně pokročily

Rekonstrukce křižovatky U Koruny po krátké zimní přestávce značně pokročila. Na Gočárově třídě vyrostla řada nových sloupů, dělníci pracovali také na samém srdci dopravní tepny, kam instalovali ovládací prvky budoucí fontány. Konečnou podobu získává také obchodní centrum Aupark,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme