Komunikace se opravují ve velkém, většina uzavírek potrvá do konce srpna

Opravy ulice Za Škodovkou
Opravy ulice Za Škodovkou | autor: hradeckralove.cz

Rekonstrukce komunikací, které omezují dopravu v krajském městě, jsou v plném proudu. Většina by jich měla skončit do konce srpna, v některých ulicích se bude pracovat ještě po celé září. Opravy povrchů vozovek v Hradci Králové mimo jiné provádějí technické služby města, které nyní pracují například v ulicích Partyzánská, Kuklenská, Bezručova či Emy Destinnové. Na starost mají v součtu více než 200 kilometrů vozovek a 400 kilometrů chodníků.

„Ročně provádíme stovky různých drobných oprav po celém území města, od oprav spár na silnici až po velké investiční akce,“ řekl Tomáš Pospíšil z královéhradeckých technických služeb. Nyní pracovníci dokončují opravu vozovky a propustku v ulici Partyzánská na Novém Hradci Králové. Do oprav chodníků se technické služby rovněž pustily v ulicích Kuklenská a Bezručova na Pražském Předměstí.

O minulém víkendu začala oprava ulice Emy Destinnové

Minulý víkend začaly také opravy povrchu vozovky v ulici Emy Destinnové v Malšovicích a části ulice Jana Masaryka. „Na točně linky číslo devět je vozovka ve špatném technickém stavu,“ vysvětlil potřebu zásahu Tomáš Pospíšil. Přednost podle něho dostávají frekventované úseky s větším pohybem lidí a pak také místa, kde už je oprava opravdu nutná – například kvůli havárii. „Samostatnou kapitolou je likvidace obrubníků a budování bezbariérových přechodů. Každoročně jich technické služby přebudují desítky,“ doplnil Martin Soukup, náměstek primátora zodpovědný za majetek města.

Dopravu ve městě brzí řada dalších uzavírek

V krajském městě přes léto probíhá řada dalších rekonstrukcí. Například kvůli opravám horkovodů nebo inženýrských sítí. Většina s sebou nese dopravní omezení, která ještě nějakou dobu potrvají. Například v ulici Za Škodovkou v Kuklenách, která je od začátku srpna uzavřena z důvodu opravy horkovodu v úseku od Pražské třídy po ulici Ležáky. Komunikace by měla být průjezdná od začátku října.

14. září by měla skončit uzavírka ulice Petra Jilemnického, kde se rekonstruuje komunikace, na konci srpna by také měly být dokončeny práce na silnici v ulici Horova. Stále trvá uzavírka ulice Veverkova, probíhají zde práce na inženýrských sítích a rekonstrukce horkovodu. Termín dokončení je stanoven na posledního srpna. V plném proudu je i generální oprava křižovatky U Husa v Malšovicích, která je od 30. června úplně uzavřena.

O aktuální dopravní situaci a dalších omezeních v Hradci Králové se můžete informovat zde.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme