Knihovna bude o 90 milionů levnější, než se počítalo

Hradecká radnice vyhodnotila výběrové řízení na přestavbu nové městské knihovny. Vítězem výběrového řízení na revitalizaci objektu bývalé továrny Vertex ve Wonkově ulici se stala firma Stako s cenou 137 milionů korun. To je bezmála o 90 milionů korun méně, než počítala projektová dokumentace.

Do výběrového řízení se přihlásilo deset účastníků. „Těsně zvítězila firma Stako s cenou  137 milionů korun bez DPH. Podobnou částku nabídlo více společností, proto jsme nechtěli po firmě, aby nízkou cenu zdůvodnila. Po kontrole rozpočtu odborníci v nabídce Staka nenašli chybu, která by vedla k jejímu vyřazení ze soutěže,“ sdělil náměstek primátora Josef Malíř. V projektové dokumentaci byl přitom plánovaný rozpočet   228 milionů bez interiérů. „Částka  30 milionů korun na interiéry půjde přes knihovnu,“ doplnil náměstek Malíř.  Radnice chce zvýšit kontrolu stavby. „Na kontrolu nabereme specializovanou firmu, aby nízká cena nebyla na úkor kvality,“ řekl Malíř. Stavba může začít ještě letos. „Jestliže se neobjeví  námitky, smlouva se podepíše již v říjnu,“ uvedl Malíř. Dokončení se předpokládá v roce 2012.
Společnost Stako získala již druhou velkou veřejnou zakázku ve městě. Na začátku září vyhrála  výběrové řízení  na rekonstrukci zchátralého areálu Bavlna.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme