Štítky: | Kraj | cyklostezky Hradec Králové | Cyklo |

Klub českých turistů bude v kraji opravovat značení pěších a cyklo tras

V kraji se bude opravovat značení tras | Foto: KúKk
V kraji se bude opravovat značení tras | Foto: KúKk

Klub českých turistů získal půl milionovou dotaci od Královéhradeckého kraje na obnovu a údržbu pěších, pásových a silničních cyklotras. Dohromady se má během několika měsíců opravit přes tři tisíce kilometrů cest a jejich značení pro výletníky po celém kraji.

Půlmilionová dotace z krajského rozpočtu přispěje Klubu českých turistů na plánovanou obnovu třetiny všech vyznačených tras v Královéhradeckém kraji.

„Kvalitní značení a údržba tras nejen pro pěší, ale i pro cyklisty je důležitou podmínkou rozvoje cestovního ruchu v kraji,“ odůvodnil přidělení dotace náměstek hejtmana a krajský radní pro cestovní ruch Otakar Ruml. 

Značkaři tak zkontrolují a obnoví 1 034 kilometrů pěších tras, 187,5 kilometrů pásových cyklotras a 2 093 kilometrů silničních cyklotras.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Vrbenského kasárna získala další dotaci. Zrekonstruována by měla být v roce 2025

Královéhradecký kraj získal dotaci na rekonstrukci Vrbenského kasáren v Hradci Králové ve výši 245 milionů korun, a to na energeticky účinnou revitalizaci brownfieldů z Národního programu obnovy. Jde o čtvrtou a zároveň poslední část finanční podpory, o kterou se kraj ucházel z…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více

Budoucí centrum ve Vrbenkách bude laboratoří nápadů. Muzeum chce víc komunikovat s veřejností

Zchátralá Vrbenského kasárna by se měla proměnit v unikátní kulturně kreativní centrum, které bude z regionálního i nadregionálního pohledu výjimečné. Královéhradecký kraj chce jejich rekonstrukci financovat také pomocí dotace z Národního plánu obnovy. Z výzvy na Rozvoj…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme