Klicperovo divadlo odtajnilo podzimní program, soubor se rozrostl o dvě herečky

V září a říjnu pořádá Klicperovo divadlo také tradiční festival Čekání na Václava.
V září a říjnu pořádá Klicperovo divadlo také tradiční festival Čekání na Václava. | autor: hradeckralove.cz

Klicperovo divadlo na svých webových stránkách zveřejnilo program na září a říjen. V uměleckém souboru, kterému po Davidu Drábkovi od této sezony šéfuje dramaturgyně Jana Slouková, se od září objeví několik nových tváří. Prvním večerním představením bude úspěšná Koule s Pavlou Tomicovou v hlavní roli. Na jeviště se vrátí také často rušená, ale žádaná inscenace Kočičí hra, ve které se bude s Pavlou Tomicovou alternovat známá herečka Jitka Smutná.

Týna PrůchováTýna Průchová"Novými členy se staly herečky Týna Průchová (vpravo), kterou diváci již znají ze Čtyřlístku nebo Úplného zatmění, a dále Sára Venclovská (dole). Ani ta hradeckému publiku není neznámá, představila se již několikrát ve výrazných rolích na festivalu Divadlo evropských regionů, v loňském roce v inscenaci Vyhnání Gerty Schnirch brněnského HaDivadla a v letošním roce v inscenaci Lulu bratislavského Divadla Aréna," uvedl Martin Sedláček z Klicperova divadla.

Novou sezonu divadlo zahájí od středy 6. do pátku 8. září trojicí dopoledních představení Čtyřlístek. Prvním večerním představením pak bude v sobotu 9. září Koule s Pavlou Tomicovou v hlavní roli.

V měsíci září se uskuteční také obnovená premiéra inscenace Kočičí hra, kterou v loňském roce připravila v Klicperově divadle režisérka Tereza Karpianus. Tuto inscenaci ale ze zdravotních důvodů provázely přesuny termínů a náhrady za jiná představení a na domovské scéně byla odehrána pouze sedmkrát. Nyní se Kočičí hra vrací a pro velký zájem hned ve dvojím nastudování. V hlavní roli Erži Orbánové se bude pravidelně alternovat s Pavlou Tomicovou nově také Jitka Smutná, kterou aktuálně diváci mohou vidět na scénách Městských divadel pražských nebo v řadě televizních seriálů.

"Konkrétní alternace bude vždy uvedena v programu. Předplatitelským skupinám, pro které byla inscenace plánována v loňské sezoně, bude odehráno představení s Pavlou Tomicovou. Na Jitku Smutnou se poprvé diváci mohou přijít podívat na obnovené premiéře ve středu 13. září od 19 hodin," upřesnil Martin Sedláček.

Předprodej vstupenek na září bude zahájen nejprve pouze on-line v pondělí 14. srpna v 10 hodin dopoledne. Divadelní předprodej na Gočárově třídě bude po letní přestávce otevřen ve čtvrtek 24. srpna. V tento den bude také spuštěn prodej předplatného.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více

Divadelní festival se blíží. Vstupenky budou v předprodeji už od pondělí

Už se nemůžete dočkat, až si budete užívat kultury v hradeckých ulicích? Letošní divadelní festival je naplánován v termínu od 24. června až do 1. července. Předprodej vstupenek začíná už v pondělí 9. května od 10 hodin. Regiony - Mezinárodní divadelní festival Hradec Králové…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme