Štítky: | Centrál |

Kino Centrál začíná hrát!

Centrál konečně otevře své dveře
Centrál konečně otevře své dveře

Artové kino v centru Hradce Králové, které se díky zdlouhavým tahanicím a dluhům bývalého provozovatele odmlčelo a zhaslo, začíná zase hrát.

Pro věrné diváky si nový provozovatel kina Petr Vítek ze sdružení Bio Central připravil první akci už na tento čtvrtek 20. prosince. 

V pondělí, tedy týden před Vánocemi, dostali hradečtí filmoví fanoušci krásný dárek. Sdružení Bio Central totiž konečně obdrželo klíče od prostor kina! Stalo se to poté, co Petr Vítek s městem podepsal nájemní smlouvu. 

„Je tady ale hodně práce, kino téměř šest měsíců stálo,“ uvedl Petr Vítek. Na pondělní večer Vítek dokonce na rychlo svolal do prostor kina Centrál v Hradci Králové akci s názvem „Zabij zatuchlinou“. Příznivci mohli donést vonné svíčky a spolu s lidmi ze sdružení Bio Central oslavit vzkříšení artové filmové kultury v Hradci a zahnat nevábnou vůni šest měsíců neprovozovaného kina.

Radost provozovatelům může kazit jenom nevyjasněná situace s projekční technikou. Její používání se bude teprve ujasňovat, respektive o tom rozhodne insolvenční správce. 

Kino poprvé pro své diváky otevře ve čtvrtek 20. prosince. „Program kina se právě ladí, v každém případě bude hotov v úterý po obědě. Víme, že budeme začínat ve čtvrtek a to záznamem z přímého přenosu oslavy 45. let divadla Járy Cimrmana,“ potvrdil nám Petr Vítek.

Celý program začínají pracovníci z Bio Central postupně zveřejňovat prostřednictvím svého Facebooku a během úterý se má také objevit na webových stránkách kina. „Budeme hrát i mezi svátky, a to dvakrát večer a v podvečer vždy pohádku pro děti nebo rodiče s dětmi,“ doplnil ještě Vítek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.12.2012 12:41
Klára (neregistrovaný)
No díky bohu!!! Doufám, že pan insolvenční tomu nezatne tipec.
18.12.2012 13:16
Jirka (neregistrovaný)
RE:
držím palce, ať jim to vyjde. Věřím, že ins. správce nic nevezme. P. Vítek je snad ekonomicky erudovanější než p. Kučera a nešel by do ničeho, co by ho mohlo finančně poškodit.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Podchod u Centrálu by se letos mohl dočkat významných oprav

Podchod u Centrálu by se letos mohl dočkat rekonstrukce. V minulých letech se opravovaly pouze schodišťové přístřešky, jinak zůstalo vše při starém. Podchod vede pod Střeleckou ulicí už téměř 50 let. Navrhl ho architekt Karel Schmied. Letos by do něj radnice chtěla investovat…
Čtěte více

La Película: Jdeme po vysoké kvalitě španělských filmů

La Película znamená ve španělštině film a v Hradci Králové událost, při které se poprvé zdejším divákům představí festival španělsky mluvených filmů.  Od úterního zahajovacího večera až do čtvrtku 28. února tak patří královéhradecké atrové kino Centrál celkově už…
Čtěte více

Naslepo anebo bez placení přišlo do kina na stovku diváků

Královéhradecké artové kino Centrál v tomto týdnu poprvé promítalo naslepo, a to doslova.  Diváci, kteří ve středu večer zašli do kina, dopředu nevěděli, co se bude promítat. Čekalo je filmové překvapení a dokonce si mohli sami stanovit částku za vstupné. V případě,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme