Kdo opraví nebezpečné hradby?

Královéhradecké městské hradby směrem k zimnímu stadionu potřebují rychlou opravu. Jak píše dnešní Hradecký deník, hradby jsou v dezolátním stavu a hrozí jejich zřícení. Na opravu je potřeba vyčlenit zhruba 15 milionů korun.
Oprava historické památky však nebude jednoduchá. Takzvané jižní terasy, jichž jsou hradby součástí, jsou majetkem církve. S tou se však město zatím nedohodlo. Nechce totiž opravovat cizí majetek, ale je si vědomo vážnosti situace. Vyjednávání podle deníku zatím ztroskotává na podmínkách transakce. Církev původně požadovala tři parkovací místa v rekonstruovaném areálu bývalého pivovaru. "To ale město odmítlo. Nyní chceme pouze odhad ceny hradeb, geometrické zaměření pozemků a dostavbu pět metrů vysoké a několik metrů silné hradební zdi. Ta oddělí kanovnické domy od teras. Nechceme, aby měli lidé přístup až k objektům,“ řekl Hradeckému deníku děkan katedrální kapituly Josef  Růt.
Město požadavky církve chápe a je připraveno se podílet na financování. "Pokud se ale nedomluvíme, nezbyde nám bohužel nic jiného než dát podnět stavebnímu úřadu, aby opravy požadoval po majiteli teras,“ řekl tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.8.2007 17:08
Eraser (neregistrovaný)
majitel
Já myslím, že jakýkoli objekt by měl opravovat nebo jinak s ním nakládat jeho majitel. Proč by investici měli plati tdaňoví poplatníci když jim ty terasy nepatří?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme