K zápisům v Hradci přišlo 910 dětí, město otevře i přípravné třídy

Zápisů do prvních tříd základních škol se v Hradci Králové které se konaly koncem minulého týdny, přišlo podle předběžných výsledků 910 dětí, z toho 780 jich k zápisům přišlo poprvé, zbylých 130 chlapců a děvčat se dostavilo k zápisu opětovně. Šlo o děti, které dostaly odklad školní docházky vloni.

„O nové odklady pro své děti letos požádalo 145 rodičů, z toho do přípravných tříd, které od nového školního roku otevřeme, své děti zatím zapsalo 49 rodičů,“ konstatoval náměstek primátora Martin Soukup.
Vedoucí odboru školství a volnočasových aktivit dětí a mládeže Alena Synková doplnila, že od září bude pro děti s odkladem školní docházky otevřeno minimálně pět přípravných tříd. Budou v pěti základních školách – v ZŠ Habrmanova, Sever, Mandysova, Kukleny a v ZŠ Štefánikova.
Přípravných tříd využila zatím zhruba třetina rodičů dětí s odkladem. Podle Soukupa lze vzhledem k tomu, že se jedná v Hradci Králové o nový projekt, počet přihlášených dětí do přípravných tříd považovat za úspěch.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme