Je možné ještě v centru Hradce někde zaparkovat zadarmo? Parkoviště u zimního stadionu bude zpoplatněno

Ilustrační foto
Ilustrační foto | autor: hradeckralove.cz

Další plocha pro parkování zdarma v centru Hradce zmizí. Velké parkoviště u Koruny pohltilo budoucí obchodní centrum Aupark a mnohem menší plácek a to stání u zimního stadionu končí také. I když končí není úplně to správné slovo, zmenší se a stane se placeným parkovištěm jako všechna ostatní v centru města. Parkoviště s největší pravděpodobností dostane do své správy společnost ISP, která se o placená parkoviště ve městě stará. Uvedl to hradecky.denik.cz.

„Čekáme na magistrát až se vyjádří, rozhodnutí je samozřejmě na něm. Nemůžu  přesně odhadnout, kdy bychom měli plochu převzít pod svou správu. Možná to bude začátkem října, možná déle. Jednání s vedením města probíhají," uvedl pro Deník Jiří Holubec, vedoucí pobočky ISP v Hradci Králové.

AKTUÁLNÍ PŘEHLED VEŘEJNÝCH PARKOVIŠŤ - PLACENÝCH I ZDARMA

 

V současné době v místě probíhají opravy horkovodů, až práce skončí, bude se parkovištěm zabývat radnice. Hodlá prostory upravit tak, aby se tam pohodlně parkovalo i projíždělo. Podle slov mluvčí města Magdalény Vlčkové se z důvodu požadovaného rozšíření vstupního prostoru do zimního stadionu bude parkoviště zmenšovat. A to zejména s ohledem na množící se požadavky, týkající se nejen bezpečnosti při rizikových hokejových zápasech. Parkovací plocha má být oddělena od stezek pro chodce. V konečné podobě má vzniknout 48 parkovacích místa tři stání pro invalidy.

A proč město od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových pozemek koupilo? Zájem o něj měl totiž soukromý investor a ten by mohl zhatit plány magistrátu, podle kterých by místem měla vést cyklostezka.

Kde tedy můžete parkovat bez poplatku a nebude to daleko od centra? Nabízí se velké parkoviště u koupaliště Flošna. Pokud přece jen chcete autem dojet co neblíže Velkému náměstí, můžete zaparkovat v parkovacím domu RegioCentra. Ceny tam jsou přece jen o trochu příznivější než na Velkém náměstí. Za hodinu tam od osmi ráno do šesti večer zaplatíte 15 korun, od šesti večer do osmi ráno to pak je za jednorázový poplatek 10 korun.

Slovo parkoviště se skloňovalo před lety také v souvislosti s Žižkovými kasárnami. Město chtělo využít plac dvora pro parkování vozidel během rekonstrukce Velkého náměstí. Radnice se před třemi lety dohodla s armádou, že pozemek k tomuto účelu využije. Zda se tak stane a kdy, je otázkou.

Provozování Integrovaného systém parkování v centrální části Hradce Králové svěřilo město od začátku roku 2007 soukromé společnosti Atol a. s. (od 1. 8. 2010 přejmenována na ISP HK a.s.). Ta provozuje na základě koncesní smlouvy placená parkovací stání a zajišťuje vydávání parkovacích karet rezidentům a předplatitelům.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.8.2016 07:42
kajda (neregistrovaný)
LPG
A kde mají parkovat lidé s auty na LPG to nikoho nezajímá. Klidně bych využila i zmiňované parkovací domy, ale vjezd s LPG nesmyslně zakázán... :-(
9.8.2016 16:02
Eva (neregistrovaný)
Parkování zdarma
Jsou i jiné možnosti - MHD, jízda na kole, pěšky.
9.8.2016 16:41
Jana (neregistrovaný)
ahaa
Co zdravotně postižení? Přespolní? Třeba na inlainech? Evo!
26.8.2016 08:13
kajda (neregistrovaný)
RE: Parkování zdarma
Dojíždím každý den do HK 60 km, pracuji u nádraží, abych projela celé město na odstavné parkoviště u flošny a pak se hnala pěšky nebo busem zpět na nádraží, to bych musela jezdit do Hradce na pátou hodinu ranní, parkovací domy kolem nádraží pro mě nemají význam, když se tam nesmí s LPG. Vlak nebo bus od nás do HK do 6. hodiny ranní nejezdí. Práci jako mám v HK u nás neseženu. Pro hradečáky samozřejmě jiné možnosti jsou, dojíždějící těch možností moc nemají.
12.8.2016 00:58
NorgHK (neregistrovaný)
Trapná výmluva
"Zájem o něj měl totiž soukromý investor a ten by mohl zhatit plány magistrátu, podle kterých by místem měla vést cyklostezka." to jako k tý stávající přibude další ??? Spíš malá domů pro někoho ze zastupitelstva. No kdopak má manželku s podílem v ISP dříve Atol ...
7.9.2017 20:27
jeník (neregistrovaný)
parkování
parkování v hk je jeden velký podvod, v němž město uzavřelo smlouvu s firmou spravující parkovanání na 30? let. ruka ruku myje. nejlepší je, že když nemáte trvalé bydliště v místě (jste v podnájmu na smlouvu) tak vám ani nevydají parkovací kartu. kde máte parkovat? to nikoho nezajímá. rada města tam není pro lidi, ale pro sebe samu asi...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme