Štítky: | Koncerty | Festival | jazz goes to town |

Jazz se projde Hradcem už po jedenadvacáté

Jazz Goes To Town patří k nejoblíbenějším festivalům v Hradci
Jazz Goes To Town patří k nejoblíbenějším festivalům v Hradci | autor: Facebook Jazz Goes To Town

Pět dní, devatenáct hudebních produkcí a šest různých zajímavých míst. To návštěvníkům nabídne letošní ročník festivalu Jazz Goes to Town, který v říjnu hodlá oživit divadelní studia ale i hospody a bary. Festival zavítá do města už po jedenadvacáté a kromě koncertů v uzavřených prostorách jsou na programu i dva pouliční koncerty. Předprodej vstupenek probíhá již teď.

21. ročník festivalu Jazz Goes to Town pořádá v termínu od 13. do 17. října nově kulturní neziskovka Kontrapunkt. Hlavní novinkou oproti minulému roku je, že se festival vrátí ke svým kořenům a hudební produkce budou probíhat po celém městě. Koncerty se uskuteční na šesti různých místech: ve studiu Beseda, v kině Bio Centrál, ve studiu Divadla Drak, v Café NáPLAVKA, v městské hudební síni a v sále Filharmonie Hradec Králové, kde budou také situovány závěrečné dva dny festivalu. Kromě koncertů v uzavřených prostorách jsou na programu i dva pouliční koncerty.

„Dramaturgie festivalu chce nabízet žánrové a stylové přesahy a otevírat nové pohledy na jazzovou hudbu 21. století. Hlavní festivalový program bude prezentovat pouze původní autorskou tvorbu s výrazným uměleckým vkladem a tvůrčí originalitou. Letošní ročník bude usilovat o větší žánrovou a stylovou otevřenost i o navrácení se k původní myšlence, která je vtělená do samotného názvu festivalu. Tedy k tomu, aby se festival otiskl do života města a během pěti dnů svého trvání proměnil, oživil a povznesl jeho atmosféru,“ uvedl za pořadatele Zdeněk Konečný.

Mezi interprety letos posluchači naleznou soubor Points Septet saxofonisty Luboše Soukupa, česko-polský kvintet Inner Spaces trumpetistky Štěpánky Balcarové, sextet Vertigo se zpěvačkou a cellistkou Dorou Barovou, avantgardní třináctičlenný bigband Bucinatores trombonisty Jana Jiruchy spolu s exkluzivním hostem Radomilem Uhlířem nebo známé klarinetové kvarteto Clarinet Factory. Ze zahraničních hudebníků festival uvede několik exkluzivních koncertů, které budou v České republice uvedeny premiérově. Jedním z nich je mezinárodní trio Hang Em High švýcarského saxofonisty a basklarinetisty Luciena Dubuise, rakouského bubeníka Alfreda Vogela a polského hráče na dvoustrunnou bezpražcovou baskytaru Bonda. Vzácným hostem je také klarinetista Michel Aumont. Kompletní program na všechny dny a všechny scény, stejně jako další praktické informace naleznete na www.jgtt.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend ve znamení dýní, draků, jazzu, myslivců a Pilsneru

Až do soboty žije Hradec Králové hudebním festivalem Jazz Goes to Town. Co dalšího se bude o víkendu dít? Budou se dlabat dýně, pouštět draci, děti si zatancují s Tlapkovou patrolou, dospělí budou ochutnávat Pilsner Urquell a na Stříbrňáku si můžete užít Den s myslivci.
Čtěte více

ZVEME: Na Opaťák fest, Kára Day nebo do Divadla Drak

Co čeká Hradečáky o víkendu? Na Opatovickém rybníku se koná festival, na Šrámkově statku v Pileticích zahrají Malina Brothers, na Polygonu se chystá takzvaný Kára Day. S dětmi můžete vyrazit do Divadla Drak nebo na pohádku do kempu Stříbrný rybník.
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme