Jarní premiéra Votrokům vyšla, zdolali Sokolov 2:0

První březnový víkend na malšovickém stadionu ostartovala pro fotbalisty FC Hradec Králové jarní část druholigové sezóny. Votroci za relativně teplého ale větrného počasí přivítali celek Baníku Sokolov. Domácí by chtěli v jarní části zabojovat o postup do nejvyšší soutěže a ze třetí pozice ke svému cíli mají relativně blízko. Sokolovu patří klidný střed tabulky. Na 9. místě je Baník relativně daleko od sestupových vod. Domácí tým tak byl jasným favoritem. V přípravě se mu dařilo, nicméně mistrovské utkání o body je něco jiného.

Hradec vstoupil do utkání velmi aktivně a během prvních pěti minut nepustil Sokolov na svoji polovinu a zahrával hned pět rohových kopů. Jenomže ani jasná převaha k nebezpečnému zakončení nevedla. Naopak s přibývajícím časem hostující celek útočné aktivity domácích dokázal eliminovat. Hra tak probíhala především ve středu hřiště, respektive zhuštěná obrana Baníku nepustila Hradec na dostřel branky. Ani hosté ovšem neprokázali v koncovce dostatek klidu. Za celý první poločas tak ani jeden tým nevyslal přímou střelu na branku.

Druhý poločas naštěstí nabídl zajímavější podívanou a to zásluhou obou celků. Ve 48. minutě se po rychlém brejku mohl brankově prosadit Sokolov, ale Stropkova hlavička z dobré pozice mířila mimo Ottmarovu branku. Poté převzal iniciativu Hradec a uzavřel Baník na jeho polovině. Většinu vysokých centrů do vápna však hradečtí útočníci nedokázali zpracovat tak, aby byli schopni zakončit. Cesta ke kýženému gólu tak vedla po zemi. V 58. minutě založil střídající Zorvan rychlý útok z levé strany, před brankou se hezky uvolnil Da Silva, nacentroval po zemi Vlkanovovi a jeho zakončení vytlačil na břevno hostující brankař Belaň. Tou dobou už Votroci na hřišti dominovali a herní převahu se jim nakonec podařilo zúročit i gólově.

V 67. minutě si do vápna naběhl Vlkanova, zaseknul míč před obráncem a i přes následné podklouznutí dokázal míč poslat mezi brankařem a tyčí do sítě - 1:0.

Krátce na to mohl skóre zvýšit Da Silva, ale ve zhuštěném prostoru před Belaněm se nedokázal prosadit. Neúspěšně dopadl na druhé straně i sokolovský Mejdr, jeho tvrdá střela ze střední vzdálenosti mezi tyče nezamířila. To domácí tým byl v koncovce efektivnější. V 79. minutě zahrával Hradec z pravé strany přímý kop. Vlkanova jej dokázal zakroutit přesně na hlavu Marka Plašila. Tuto střelu dokázal Belaň ještě vyrazit před sebe, ovšem na Plašilovu dorážku po zemi byl už krátký - 2:0.

Dvoubrankový náskok už znamenal pro Hradec dostatečně komfortní náskok, aby dokázal zápas dotáhnout do zdárného konce. Navíc hostující Machek se nechal v závěru vyloučit a Sokolov se tak už i přes značnou snahu o korekci výsledku k zakončení nedostal.

Hradec Králové zvládnul jarní premiéru a porazil Baník Sokolov po zlepšeném výkonu v druhém poločase 2:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme