I přes neúspěchy hledá Hradec dál správce osvětlení

Výběrová řízení na správu veřejného osvětlení a semaforů se hradecké radnici nedaří podle představ, přesto se jich vzdát nechce. I když pět předchozích pokusů o vypsání výběrového řízení na správu veřejného osvětlení a dopravní signalizace skončilo krachem, uvažuje radnice o šestém.

Hradečtí radní jsou stále přesvědčení, že osvětlení a semafory by měla spravovat soukromá firma. Nyní je mají na starost Technické služby. Hledání vhodného provozovatele už ale město přišlo na významný objem peněz. „Dohromady to město mohlo stát asi milion korun,“ odhadla v Hradeckém deníku náměstkyně primátora Pavla Finfrlová. Zatím poslední soutěž zajišťovanou soukromou společností zrušil antimonopolní úřad.
Stav osvětlení i dopravní signalizace se mezitím zhoršil. Proto radní další výběr správce nechtějí odkládat. „Do příštího zasedání rady mám připravit varianty. Jednou z nich je vypsat nový tendr. Tentokrát bychom světla i semafory spojili dohromady. Nebo budeme muset začít s rekonstrukcí sami. Už je to nutné,“ řekla Deníku náměstkyně.
Město si od nového provozovatele slibuje rychlou a rozsáhlou rekonstrukci sítě veřejného osvětlení. „Dnes už jsou dostupné technologie, které ušetří až 80 procent energie. Firma by na začátku investovala balík peněz a pak by participovala na úsporách. Byla by zainteresovaná na tom vyměnit co nejrychleji všechno,“ dodal Hradeckému deníku náměstek primátora Josef Malíř.
Podle Finfrlové město ustoupilo od varianty pronajímat lampy po jednotlivých čtvrtích. V takovém případě by se nedala zaručit shodná technologie v celém městě „Nechceme to mít každý pes jiná ves,“ zdůraznila v Hradeckém deníku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.3.2010 06:52
Honza (neregistrovaný)
Omlouvam se, ale stale nechapu, jak to ze firma na tom vydela a mesto ne?
18.3.2010 06:53
Honza (neregistrovaný)
Jeste bych dodal, ze mi je jasne, ze firma bude inkasovat od mesta, ale upresnim to takto: Jak je mozne, ze mestu se vyplati najmout firmu, nez aby to spravovali sami?
18.3.2010 07:57
Xaver (neregistrovaný)
a)- v případě soukromé firmy město ušetří na daňových odvodech,
b)- výpalné sám sobě nikdo nedává...:-))
18.3.2010 10:00
jezek (neregistrovaný)
Takže bych to viděl na Atol- elektro. A budou louče :-))))
18.3.2010 16:01
STDM (neregistrovaný)
Taky mě ta podoba s Atolem napadla. A jistil bych to na 30 let. :-)
18.3.2010 20:18
jezek (neregistrovaný)
A to je podezřelý, určitě si to nemyslíme sami. Hlavně to stihnout do podzimních voleb, aby to bylo v suchu.
20.3.2010 08:40
Diviš (neregistrovaný)
Ještě bych to jistil p.Havránkovou ta by chtěla po případném odstoupení10x vstupní cenu a ještě elektrárnu Hučák.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme