Hřbitovy jsou otevřené déle a hlídají je strážníci

| autor: mmhk

Dušičky se blíží a pokud se chystáte na hřbitov, oceníte následující informace. Hradecké technické služby kvůli očekávané vyšší návštěvnosti rozšířily otevírací dobu městských pohřebišť. Dopravní podnik navíc o víkendu před Dušičkami posílí dopravu do Malšovic a Kuklen, tedy míst s velkými hřbitovy.

 

Největší nápor návštěvníků bývá na hřbitovech každoročně o víkendu před svátky a letos bude víkend kvůli pátečnímu státnímu svátku dokonce třídenní - od 28. do 30. října. Zvýšenou návštěvnost hřbitovů však technické služby očekávají už v týdnu před tímto víkendem a poté až do 2. listopadu, dne Památky zesnulých. Tomu odpovídají i přijatá opatření. „Všechny hřbitovy budou v době od 24. října do 2. listopadu otevřeny od 7 až do 20 hodin. Rozšířené úřední hodiny bude mít v tomto termínu také kancelář správy na kuklenském hřbitově,“ přiblížila změny vedoucí střediska pohřebnictví Technických služeb Hradec Králové Naďa Štěrbová. „Stejně jako v minulých letech, budou i letos po dobu Dušiček doplněny na lesní hřbitov mobilní WC. Do doby než dojde k vybudování plánované kanalizace a vodovodu do oblasti lesního hřbitova a útulku, není zde jiná možnost, než používat mobilní WC,“ doplnil soupis „dušičkových“ opatření vedoucí správy hřbitovů technických služeb Daniel Jeřábek.
 

V době zvýšeného ruchu na hřbitovech by si lidé měli dávat větší pozor na své věci, ne každý totiž na hřbitov míří jen vzpomínat na zesnulé. Opatrnost je na místě i přesto, že kvůli častějším kontrolám hřbitova strážníky městské policie tady počet krádeží v posledních měsících výrazně klesl. V době svátků budou strážníci na veřejný pořádek na všech hradeckých hřbitovech a v jejich okolí dohlížet ještě častěji.  

Více spojů do Malšovic a Kuklen

O prodlouženém víkendu od 28. do 30. října a ve středu 2. listopadu na Památku zesnulých bude posílena městská hromadná doprava do míst s největšími hřbitovy – Malšovic a Kuklen. Na linky číslo 3 a 9 dopravní podnik nasadí kloubové vozy a všechny spoje „devítky“ mezi 8. a 16. hodinou pojedou až na lesní hřbitov.

Úřední hodiny kanceláře na kuklenském hřbitově:

25. 10.                  8 – 12, 13 – 15 hodin
26. 10.                  8 – 12, 13 – 17 hodin
27. 10.                  8 – 12, 13 – 14.30 hodin
28. 10.                  státní svátek
29. 10.                  8 – 12 hodin
30. 10.                  zavřeno
31. 10.                  8 – 12, 13 – 16.30 hodin
1. 11.                     8 – 12, 13 – 15 hodin
2. 11.                     8 – 12, 13 – 16.30 hodin

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme