Hradečtí strážníci se znovu těší na nové sídlo

Městská policie v Hradci Králové by se mohla přestěhovat do nového sídla. Podle aktuálního záměru by se všichni strážníci měli vejít do objektu bývalé továrny Delen. Jediným detašovaným pracovištěm má zůstat malá služebna na Benešově třídě.

Stěhování strážníků bylo v plánu už několikrát. Město uvažovalo například o lokalitě Gayerových a Vrbenského kasáren. Ze stěhování ale vždy nakonec sešlo, především kvůli nevhodnosti objektu a finančním nákladům. Současný plán počítá se stěhováním do tří let.
Bývalá továrna Delen v sousedství parkovacího domu Katschnerka by měl městským policistům nabídnout dostatek prostoru pro služebnu i pro vozový park. Zastupitelé tím schválili centralizaci celého strážnického sboru. „Sestěhováním služeben ušetříme spoustu peněz. Areál má pro nás strategickou polohu, protože leží mezi nádražím a centrem města, kde máme tradičně nejvíce zásahů,“ vysvětlil Hradeckému deníku výhody záměru ředitel Městské policie v Hradci Králové Miroslav Hloušek.
Stěhování se uskuteční na etapy. První přesun by měl začít ještě letos a bude se týkat dopravní skupiny. Ta nyní sídlí nedaleko, v prostorách Vertexu, který chce město přeměnit na knihovnu. „Není s čím otálet. Dopravní skupina musí vyřešit umístění během několika měsíců. Nové prostory ale musí pochopitelně ještě projít rekonstrukcí. Rozsah nákladů zatím neznáme,“ potvrdil Deníku Hloušek.
Strážníci postupně opustí služebny na Slezském Předměstí, v Čelakovského ulici i na starém městě. Jen na přechodnou dobu se do Delenu přestěhují z Nového Hradce i psovodi. Ti mají definitivní sídlo slíbené ve výcvikovém centru záchranářů na hradeckém letišti.
Na problémové Benešovce strážníci zůstanou. „Chceme tam zanechat úřadovnu už proto, že státní policie na Benešovce končí a odchází do Malšovic. Bude tam ale jen jedna místnost a drobné sociální zázemí. Nezbytné prostory pro vyslechnutí lidí,“ řekl Hradeckému deníku Miroslav Hloušek.
O celém procesu stěhování rozhodnou peníze. Jako poslední má přijít na řadu velín v Dlouhé ulici. Podle ředitele Hlouška by měli být strážníci v novém nejpozději do tří let.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme