Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hradečtí hokejisté zůstávají díky výhře nad Plzní i nadále druzí

foto: Mountfieldhk.cz
foto: Mountfieldhk.cz

Perfektní výkon předvedli hradečtí hokejisté v utkání 39. kola nejvyšší hokejové soutěže, ve kterém přivítali na svém ledě vítěze loňského ročníku extraligy celek Plzně. Před utkáním měly oba týmy stejný počet bodů a Hradec byl na druhém místě tabulky před třetí Plzní díky lepšímu skóre. Šlo tedy o přímý souboj o druhou příčku a na předváděné hře především domácích hokejistů to bylo znát. Do zápasu poprvé po vyléčení zranění zasáhli klíčoví hráči domácích Josef Marha, Jaroslav Kudrna, Tomáš Harant, Lukáš Květoň a kapitán Jiří Šimánek.

V celém utkání hrál Hradec výborný hokej, perfektně bránil střední pásmo, což plzeňským působilo nemalé probémy a často zde přicházeli o kotouč. Domácí naopak dokázali podnikat do útočného pásma rychlé a nebezpečné vpády.

V 15. minutě první třetiny dostali hradečtí výhodu minutu a půl trvající dvojnásobné přesilovky, když na trestnou lavici putoval nejprve plzeňský Michal Dvořák za nedovolenou hru vysokou holí, a o necelou půlminutku později Pavel Kašpařík za podražení. Hradci stačilo necelých třicet vteřin a kotouč už se třepotal v síti po nádherné sérii rychlých přihrávek po ose Tomáš Frühauf, Jaroslav Kudrna a Jiří Šimánek. A právě hradecký kapitán střelou z úhlu otevřel skóre zápasu – 1:0. 

Obdobný scénář se odehrával i ve druhé třetině. Hradec pečlivě bránil a především první pětka nebezpečně ohrožovala plzeňskou branku. Ve 28. minutě nabídli hosté hradeckým hokejistům třetí přesilovou hru, když si nedovoleně počínal Patrik Marcel. Ve druhé minutě přesilovky se v útočném pásmu usadila druhá pětka domácích a tentokrát si puk mezi sebou vyměnili František Ptáček, Josef Marha a Lukáš Květoň, který šikovně vystihl moment, kdy jeho spoluhráči zakryli plzeňskému golmanovi Machovskému výhled a pak prostřelil vše před sebou – 2:0. Po zbytek druhé třetiny byl Hradec aktivněji hrajícím a lépe bruslícím týmem, a když domácí hráči nepřipustili snížení skóre ani ve vlastním oslabení, šli po druhé třetině do kabin s dvoubrankovým náskokem. 

Hradec drama nepřipustil

Kdo čekal, že ve třetí třetině bude Plzeň obléhat hradeckou branku, byl patrně z vývoje hry překvapen. Hradec opět ve středním pásmu vystavěl nepropustnou zeď, podnikal nebezpečné protiútoky a dokonce dokázal svého soupeře přestřílet 17 ku 8.

V čase 52:03 vyslal Tomáš Knotek po zpětné přihrávce od nováčka v sestavě hradeckých Tomáše Pospíšila střelu na plzeňskou branku, která Machovskému propadla za brankovou čáru – 3:0. Hradecké publikum začalo slavit naplno. Vzhledem k dosud předváděné hře domácích hokejistů již o vítězi nikdo nepochyboval. Na tribunách obíhala mexická vlna a v hale se ozývalo hromové „Hoši děkujem“.

V utkání proti Plzni byli hradečtí hokejisté týmem, který určoval tempo hry. Kromě perfektně zvládnuté obranné činnosti dokázal plzeňské přestřílet 32:22 a po právu mu patří plný bodový zisk, díky kterému udržel druhé místo v extraligové tabulce. V brance domácích se od začátku objevil Ondřej Kacetl, který vychytanou nulou výrazně přispěl k vítězství. Za svůj výkon byl na straně Hradce poprvé v extraligovém utkání vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. S předvedenou hrou byli spokojeni i hradečtí fanoušci, kterých si do ochozů hradeckého zimního stadionu našlo cestu 5.117.  

Přijede Sparta, fanoušci chytají akci „Štětec není zločin“

Další utkání na domácím ledě sehraje hradecký Mountfield již tuto neděli proti Spartě. Před tímto utkání proběhne další zajímavá akce hradeckého fanklubu s názvem „Štětec není zločin“. Smyslem akce je poslat hráčům do kabiny vzkazy a podpořit je ve zbytku sezóny. Zapojit se můžete i vy. Stačí dorazit v neděli 19.1. mezi 12:30 až 14.30 na zimní stadion. Zde budou k dispozici štětce a napsat vzkaz. Všechny napsané vzkazy budou slepeny do jedné plachty a v průběhu utkání se Spartou zvednuty v kotli. Kdo bude chtít, může svůj vzkaz zvednout i na svém místě. Z Fanclubuhk 2007 se k této akci ozývá. „Napsat mail do kabiny, či neustále cokoli lajkovat umí každý. Pojďme ale udělat trochu jiný level a napišme hráčům co nejvíce vzkazů.“

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme