Hradečtí fotbalisté s přehledem porazili Frýdek-Místek 3:0 a vrátili se do čela druhé ligy

Hradečtí fanoušci po výhře děkují fotbalistům za předvedenou hru
Hradečtí fanoušci po výhře děkují fotbalistům za předvedenou hru

12. kolo Fotbalové národní ligy proti sobě svedlo Hradec Králové a Frýdek-Místek. Domácí Hradec přišel v průběhu uplynulého týdne o vedoucí pozici, když se na vedoucí místo vrátila Karviná. Ta získala dodatečně 3 body za kontumační výhru v Pardubicích, ačkoliv při utkání tam prohrála. Votroci tak pro návrat na vedoucí příčku potřebovali Frýdek Místek porazit. Obejít se však museli bez své opory Marka Kuliče, který dostal stop na dva zápasy se vyloučení v minulém zápase ve Vlašimi. I tak však byl domácí celek před utkáním favoritem. Hosté totiž po dobrém vstupu do soutěže začali ztrácet body a sídlili ve středu druholigové tabulky.

Úvod zápasu však nevypadal zcela podle papírových předpokladů. Hradec měl sice rychlý nástup, když už v 1. minutě měl nebezpečnou střelu na hostujíco Prepsla a následně zahrával ještě roh, nicméně Frýdek-Místek velmi rychle v poli vyrovnal hru a dlouhou dobu byl Votrokům rovnocenným soupeřem. Domácí tým sice měl míč častěji v držení, ale před hostující branku se dostával jen sporadicky. Dlouhou dobu se tak nebyla k vidění žádná vážnější příležitost, rušněji začalo být až po půlhodině hry. Tlak domácích postupně sílil a přišly i šance. Ve 28. minutě pálil nebezpečně Shejbal, ale míč skončil vedle tyče. O dvě minuty později byl v dobré příležitosti Vaněček, ale centrovaný míč "z první" za Prepsla nedostal. Silnou pětiminutovku uzavřel bombou k tyči ze střední vzdálenosti Šisler. I tentokrát však hostující brankař prokázal dobrý postřeh a míč vyrazil. Ani hosté nebyli bez šance. Již ve 31. minutě pálil po rychlém průniku těsně nad Lindrovu svatyni Vrťo a v 35. minutě v jasné příležitosti nedosáhl na dobrý centr Prokeš.

Nakonec se však domácí ještě do konce poločasu vedoucí branky dočkali. V 39. minutě zahrávali rohový kop a míč se ani na tři pokusy nepodařilo hostující obraně dostat ven z vápna. Ve změti těl se nejlépe zorientoval kanonýr Vaněček a hlavou poslal míč za Prepsla - 1:0. Hosté mohli odpovědět v 41. minutě, kdy se na hranici ofsajdu uvolnil Prokeš a postupoval sám na Lindra. Hradecký gólman však osvědčil výborný postřeh a míč vyrazil na roh.

Druhý poločas začal ve znamení snahy hostujícího celku o rychlé vyrovnání. Spíše platonický tlak však domácí tým bez problémů ustál a naopak v 53. minutě mohl skórovat. Vaněček však svoje sólo na Prepsla nedokázal vyřešit ke spokojenosti své i domácích fanoušků a druhou branku nepřidal. O pět minut později si mohl spravit náladu, ale jeho hlavičku po rohovém kopu Prepsl dokázal zlikvidovat. Skóre se tak měnilo až v 62. minutě. Na polovině hřiště vybojoval míč Šisler, míč dovezl až na hranici velkého vápna, kde přesně nahrál nabíhajícímu Shejbalovi a ten už se v jasné příležitosti nemýlil - 2:0.

Frýdek-Místek se ovšem dlouho nechtěl vzdát a svoji agresivní hrou na hranici přípustnosti dělal dlouhou dobu domácím problémy. Ti však trpělivě čekali na svoji příležitost a ta přišla v 82. minutě. Zelený našel rozběhnutého Malínského a ten si i s obránci v zádech dokázal s šancí poradit a skórovat - 3:0. O osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto. A to ještě pět minut před koncem nedokázal Šisler proměnit stoprocentní příležitost a z malého vápna neprostřelil Prepsla.  Hradec proti nepříjemnému soupeři vybojoval po výhře 3:0 tři body a vrátil se do čela druholigové tabulky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru