Hradecký zimní stadion čeká oprava za 197 milionů korun

Rozsáhlou rekonstrukci zimního stadionu chystá hradecká radnice. Na opravy by mělo padnout asi 197 milionů korun a zrekonstruovat by ho měla firma, která si sportoviště pronajme na deset let. Opravy budou prováděny po etapách a trvat by měly asi dva až tři roky. Uvádí to v dnešním vydání pro Královéhradecký kraj MF Dnes.

Firma stadion zrekonstruuje podle svého návrhu a respektovat by měla připomínky hradeckého magistrátu. Po opravách by měl být zimní stadion srovnatelný s moderními hokejovými stánky v Praze či Pardubicích. Počítá se například i s tím, že v areálu bude restaurace, ze které bude výhled na ledovou plochu a movitější fanoušci budou mít možnost si zaplatit i takzvaný sky box. Opraví se také podhledy, obvodový plášť a změní se i celkové vnitřní uspořádání stadionu včetně šaten a sociálního či rehabilitačního zázemí. Kompletně bude vyměněno i chladící zařízení, kterému končí životnost.
O podmínkách smlouvy bude radnice jednat s vybranou firmou v nejbližší době. Spolupráce se soukromou společností je podle primátora Otakara Diviška pro město výhodná.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.2.2006 13:10
Petr Vasilevskij (neregistrovaný)
Oprava hradeckého zimního stadionu
Zajímalo by mě, jestli magistrát počítá s vybudováním podzemního parkoviště v areálu zimního stadionu. Jednak se to kdysi navrhovalo, především kvůli parkovacím problémům v MPR a jednak při takto rozsáhlé a nákladné rekonstrukci, by to bylo více než rozumné. Za pár let totiž nastane velký problém s auty. Již dnes jsou parkoviště kolem stadionu běžně vozidly zahlcena a to se zde zrovna nekoná žádná akce. Situace s parkováním tedy rozhodně dobrá není a zajímalo by mě jestli si jsou této skutečnosti vědomi také magistrátní úředníci. Stadion se bohužel nachází na citlivém místě na hranici MPR a MPZ a nějaké rozlézání aut do okolí je prakticky nemožné. Vybudování garáží by tedy mělo být podmínkou danou investorovi od magistrátu!
10.2.2006 14:16
Hipik (neregistrovaný)
RE: Oprava hradeckého zimního stadionu
No tak ty mas v hlave ledatak h....! Kdyby si se o to trochu zajimal, tak mesto do toho moc neda, plati to investor....se smlouvou....takze kdyz uz do toho chce nekdo zainvestovat skoro 200mil. tak je asi i predpoklad k tomu, ze by hradec mel hrat i extraligu. No a pak budes chodit i Ty..a budes kecat je to tu pekny. Pojedes do plzne a budes machrovat jakej mame stadion....vole
10.2.2006 14:17
Hipik (neregistrovaný)
RE: Oprava hradeckého zimního stadionu
to melo bejt tomu pod tebou
3.2.2006 17:12
Brain (neregistrovaný)
Zimak
Pro Boha proč delat takovoudle rekostrukci zimaku za tak sileny prachy, kdyz Hradec hraje nizsi soutez a myslim, ze v zivote hrat Extraligu nebude.
3.2.2006 19:06
Petr Vasilevskij (neregistrovaný)
RE: Zimak
V podstatě si myslím totéž co Vy, tj. já bych do něj ty peníze také nedával. A už vůbec ne do stadionu v Malšovicích. Problém je ale v tom, že ten stadion tady už jednou komunisti postavili a nikdo ho už bourat nebude. Já osobně bych byl pro jeho zbourání a odsunutí mimo centrum, (tj. za ty peníze bych postavil nový na zelené louce); zde, navíc přímo pod starým městem, nemá co pohledávat a to i z estetického hlediska; mimochodem je potenciálním nebezpečím kvůli možnému úniku čpavku přímo do historického jádra). Problematicky totiž vidím i jeho další možnosti rozvoje - z jedné strany řeka a z druhé památkově chráněná bývalá kasárna (dnes Okresní soud) a dále Jiráskovy sady a I. silniční okruh. Tím chci naznačit, že nemá žádné pořádné zázemí na konání větších akcí a nemá se kam rozšířit atd. Nechápu, kam chtějí umístit do budoucna třeba právě auta. Postavení zimního stadionu na tomto místě vnímám jako profesionální chybu socialistického architekta-plánovače.
4.2.2006 17:08
Brain (neregistrovaný)
RE: Zimak
Vy byste stavel stadion treba na Pouchove nebo radeji ve Slatine??? Asi by Vam tam nikdo neprisel... Uz ted chodi na hokej cca 1000 lidi a neumim si predstavit, kdyby stadion stal nekde " z ruky ".
7.2.2006 08:22
Pavel (neregistrovaný)
Naopak, stadion je na perfektním místě. Pro spoustu lidí dosažitelný pěšky nebo MHD.
Peníze bych dal jen na opravu chaldícího zařízení, případně i zázemí, které neznám. Pro koho ale ty sky boxy??? Kdo si tu hodlá hrát na panstvo za obecní peníze???
7.2.2006 21:02
Brain (neregistrovaný)
Zimak
K Vasemu nazoru neni co dodat, plne s Vami souhlasim.
9.2.2006 13:50
jpa (neregistrovaný)
Zimák
Skyboxy jsou na dnes na stadionech běžnou věcí, sedí tam sponzoři a obchodní partneři klubů, kteří si je tím pádem i zaplatí. Ale mám obavu, aby se těmi úpravami neznemožnila "promenáda" kolem celého stadionu, to je naprostý unikát a úžasná věc. Hradecký zimní stadion je nejútulnější v republice, skvěle je vidět z každého místa, za tohle je potřeba socialistické architekty pochválit, a ne odsoudit!
JPA

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme