Štítky: | maraton |

Hradecký maraton startuje už o víkendu. Centrum zaplní stovky běžců

Maraton startuje už tento víkend
Maraton startuje už tento víkend | autor: sportvisio.cz

Už v neděli 9. října se centrum Hradce Králové opět po roce zaplní stovkami závodníků. Východočeská metropole tu totiž přivítá druhý ročník ČSOB Maratonu a čtvrtý ročník Olfincar Hradeckého půlmaratonu. Kromě toho tu také odstartuje nový charitativní běh na podporu boje proti rakovině, jehož výtěžek poputuje na onkologickou kliniku hradecké „fakultky“.

Půlmaratonci a maratonci vyběhnou z Malého náměstí

Maraton i půlmaraton se loni v Hradci těšily mimořádné návštěvnosti a podobný zájem lze očekávat i letos. Už teď jsou zaregistrovány stovky běžců. Oba běhy jako už tradičně odstartují na Malém náměstí. Maratonci na trať vyběhnou patnáct minut po jedenácté hodině, závodníci půlmaratonu vybíhají ve 12:30 hodin. Oba závody, které letos zaštítili primátor města Zdeněk Fink, hejtman kraje Lubomír Franc a bývalý ředitel krajské policie Martin Červíček, patří mezi největší akce svého druhu u nás. Jejich trasa vede nejen malebným centrem města, ale i městskými lesy.

Atraktivní závody doplní neméně zajímavý doprovodný program, kde si na své přijdou i děti. Ty se mohou zúčastnit jednak dětských závodů v Žižkových sadech, ale také si například vyzkoušet jízdu na koloběžce, nebo si užít taneční vystoupení a koncerty. Kromě toho tu na ně čeká také skákací hrad, lezecká stěna, megabublifuky a mnoho dalšího.

Charitativní běh přispěje na boj proti rakovině

Organizátoři z pořádající organizace Sportvisio letos navíc přidali jednu novinku. A to nový unikátní charitativní projekt. Pětikilometrová trasa Kingspan Běhu proti rakovině je určena pro běžce i chodce a stejně jako ostatní závody začíná na Malém náměstí. Start je ve 12:40 hodin. ,,Chtěli jsme této největší akci Východních Čech a zároveň 5. největšímu závodu v České republice dát mnohem hlubší smysl,“ vysvětluje ředitel a zakladatel závodu Roman Šinkovský a dodává:  „Trasa, kterou mohou zúčastnění absolvovat i se psem, kočárkem, během či chůzí, vede centrem města v krásném prostředí řeky Orlice. Cíl je potom umístěn v Žižkových sadech, kde bude celý den probíhat doprovodný program pro celou rodinu“.

Startovné na nesoutěžní běh činí 300 korun za osobu. Celou částkou přispějete na Onkologickou kliniku Fakultní nemocnice Hradec Králové na nákup speciálních světelných panelů. Společnost Kingspan vybrané peníze navíc zdvojnásobí. Příspěvek můžete poskytnout také na transparentní účet akce. Registrovat se můžete na stránkách sportvisio.cz. Každý registrovaný účastník obdrží originální startovní číslo s logem akce a originální funkční čelenku Eleven s logem akce.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na drakiádu, do divadla, na maraton či na noc vědců

První říjnový víkend v Hradci Králové slibuje pestrou nabídku akcí. Sportovci mohou běžet maraton či půlmaraton přímo v centru města, Na soutoku poteče pivo při Octobeer festu, u Futura bude Festival netradičních chutí, děti mohou na drakiádu s vlastnoručně vyrobenými draky. V…
Čtěte více

Zveme: Na saunový festival, půl/maraton či koncert Vodnářského zvonu

Nadcházející víkend v Hradci Králové přinese spoustu zajímavých akcí. Fandit můžete hradeckým hokejistům, vyzkoušet novou městskou hru Temnou tmou nebo si vychutnat tajuplné tóny Vodnářského zvonu na koncertu Společná věc. Můžete se zahřát během celovíkendového saunového…
Čtěte více

Zveme: Univerzita představí vědu hravou formou, poběží se hradecký půlmaraton a maraton

V naší pravidelné páteční pozvánce jsme pro vás opět zmapovali zajímavé víkendové akce v Hradci Králové. Vyrazit můžete už dnes na zábavnou Noc vědců, ať už na univerzitu, nebo do muzea. V pátek večer vystoupí v hradecké Pilnáčkově továrně kanadský multiinstrumentalista a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme