Hradeckou MHD čekají od středy změny, trolejbusy budou odkloněny kvůli Koruně

Změny se dotknou trolejbusových linek
Změny se dotknou trolejbusových linek | autor: hradeckralove.cz

Školáci dnes na dva měsíce naposledy slyšeli nad hlavami školní zvonění. Dvouměsíční letní volno se ale dotkne i těch, kteří mají léta školní povinnosti za sebou. Změn se od zítřka dočkají i jízdní řády MHD. Kvůli rekonstrukci křižovatky U Koruny se změní trasa linek 2, 3 a 6, vznikne také nový autobusový spoj číslo 4. Úplnou odstávku budou až do září mít školní spoje a linka 24R.

Ve druhé kolonce jízdního řádu musí od zítřka hledat svůj spoj cestující městské hromadné dopravy. Platí totiž prázdninový jízdní řád. Jako každoročně je největší změnou oproti klasickému řádu vyřazení šesti školních spojů, tedy 5Š, 10Š, 12Š, 16Š, 23Š a 25Š. Rozdíly mezi rozvrhy jednotlivých liek pro všední dny a prázdniny jsou pak minimální, liší se většinou o jen několik minut v časech příjezdů, v některých případech jsou vynechány jednotlivé spoje. 

Vždyť to jede jinam!

Nejzásadnější změnou ale je bezpochyby úprava trasy trolejbusových linek číslo 2, 3 a 6 kvůli stavbě okružní křižovatky U Koruny (více o křižovatce za 80 milionů čtěte zde). „Trolejbusové linky číslo 2 (TERMINÁL HD – Nový Hradec Králové a zpět) a číslo 6 (TERMINÁL HD – Slezské předměstí – Cihelna a zpět) budou odkloněny z jejich původních tras po Gočárově třídě, nově na tř. Karla IV. a ulici S. K. Neumanna.  Nepojedou tak na zastávky Adalbertinum, Ulrichovo náměstí a Gočárova třída, ale na zastávky Muzeum, Centrál a OD TESCO,“ uvedl dopravní podnik ve své tiskové zprávě. 

Nejvíce se ale změny dotknou trolejbusu číslo tři. Ten bude jezdit pouze na trase ze Slezského předměstí na Terminál Hromadné dopravy a zpět. Cestující, kteří „trojkou“ jezdili až do Kuklen či Plačic, budou muset přestupovat. O obslužnost zrušené části trasy trolejbusu číslo 3 se bude nově starat autobusová linka číslo 4. „Po příjezdu trolejbusovou linkou č. 3 z města si cestující do Kuklen nebo Plačic přejde ze stanoviště „H“ na stanoviště „E“, odkud odjíždí spoj autobusové linky č. 4. Tento postup platí i pro opačný směr do města. Spoje linek č. 3 a č. 4 na sebe navazují v odstupu cca tří minut tak, aby bylo možné vyrovnání případných provozních diferencí“ uvádí dopravní podnik. Přestup na Terminálu hromadné dopravy podnik nedoporučuje, neboť se tu budou spoje míjet.

Cestující, kteří budou přestupovat z „trojky“ na „čtyřku,“ musí počítat s adekváním jízdným. Pro ty, kdo využívají papírové jízdenky, bude nově výhodnější zakoupit jízdenku přímo u řidiče či přes sms bránu. Tyto jízdenky jsou totiž časově omezené a umožňují přestup. „Cestující budou povinni uhradit jízdné na obou linkách. U jetnotlivého jízdného na městské kartě je nutné zaplatit 3,- Kč za přestup (do 35 minut). Cestující s klasickou papírovou jízdenkou z předprodeje se v každé lince odbaví zvlášť,“ uvádí tisková zpráva.

Nadále trvá také změna trasy linek 5, 11, 17, 25, 33 a nočních linek číslo 51 a 52. Objízdné trasy jsou na těchto spojích zavedeny kvůli úplné uzavírce Jižní ulice, která spojuje nákupní středisko EuroCenter a Polikliniku 2 na Slezském předměstí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme