Hradecká radnice plánuje sloučení škol


Dnes proběhne veřejné setkání na téma optimalizace sítě základních škol. Hradecká radnice zvažuje další slučování základních škol v Hradci Králové.
Mělo by se jednat o sloučení základní školy na Jiráskově náměstí a školy v Habrmanově ulici na Pražském Předměstí, uvedla MF Dnes. Podle ředitelů zmiňovaných škol to zatím není rozhodnuté. Rodiče žáků se však sloučení obávají. Netuší, jaké změny by tato situace přinesla pro dětský kolektiv. Nejistota provází i učitele. „Obavy z toho máme i my,“ sdělil ředitel základní školy Habrmanova Jiří Záleský. Setkání zástupců radnice, škol a veřejnosti začne v 17 hodin v budově Adalbertina. Radnice by zde měla veřejnost seznámit s analýzou vývoje počtu žáků do roku 2012. Jak uvedl náměstek primátora pro oblast školství Martin Soukup, pokud dojde ke slučování dalších základních škol, důvodem bude nízký počet žáků ve školách.
Ke sloučení hradeckých základních škol by radnice nepřistoupila poprvé. Před dvěma roky již došlo ke spojení dvou velkých škol Lipky a Zálabí v centru města.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.6.2007 16:09
Ira (neregistrovaný)
Pan Soukup nemá na radnici co dělat, natož něco slučovat.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme