Hradec zdolal Brno B 2:0

Povinná výhra, průměrný výkon domácích a velmi slabá návštěva - tak by se dal ve stručnosti charakterizovat středeční zápas Hradce Králové s týmem Brna B. Hradec s Ottmarem v brance si však za výhru 2:0 připsal tři body do druholigové tabulky a stále má (byť spíše teoretickou) šanci na návrat do nejvyšší soutěže.
První desetiminutovka prořídlým ochozům, do kterých si našlo cestu jen 765 diváků, nabídla spíše ospalou hru. Hradecký Semerák sice dvakrát stříle na branku hostujícího Hladkého, ale nešlo o nebezpečné střely. Hosté mohli skórovat z přímého kopu, ale míč také nezamířil do sítě. Ve 12. minutě byli Votroci blízko ke vstřelení branky, ale závar po Šmardově dobře zahraném roku skóre nezměnil. V 16. minutě se v jasné brankové příležitosti objevil Pavel Černý, který brněnským zadákům sebral na polovině hřiště míč, přešel s ním až k velkému vápnu, ale místo střely ukvapeně přihrál na špatně postaveného Semeráka. V 19. minutě se už mohli domácí fotbalisté radovat. Jejich "ťukec" ve velkém vápně ukončil Kowalczyk přihrávkou na Semeráka a ten nekompromisně poslal míč za Hladkého záda - 1:0. O další čtyři minuty byl v jasné gólovce opět Černý, když dostal míč za obránce, ale brněnského brankaře nepropálil. Hosté v první půli přiliš útočných akcí nepředvedli, vidět byl pouze aktivní Leňko, jeho úniky a přihrávky však nikdy nenašly správného adresáta.
Ve druhém poločase zahrával v 50. minutě právě Leňko přímý kop z 25 metrů a jeho rána umístěná těsně pod břevno nechala vyniknout brankařskému umění hradeckého Ottmara. Domácí odpověděli v 62. minutě. Po jednom z mnoha rohových kopů se dostal míč ke střídajícímu Jirouškovi a patrně nejmenší hráč na hřišti hlavičkou skóroval podruhé - 2:0. V tomto okamžiku bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Brno se smířilo s prohrou, domácí byli uspokojeni výhrou a tak se utkání dohrávalo v přátelském duchu. Jedinou kaňkou zápasu tak jsou tři zranění hráči Hradce. Semerák stěží dohrál první poločas a Černý se Štěpánem opustili hřiště v průběhu druhé půle.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme