Hradec - Xaverov 1:0

V dohrávce 18. kola druhé fotbalové ligy přivítal Hradec Králové na domácím hřišti Xaverov. Oba týmy jsou možnými adepty na postup do první ligy, výkon na hřišti v prvním poločase tomu však zdaleka neodpovídal. Jak domácí tak hosté předváděli nudnou hru, ze šedi podprůměru vybočoval pouze výkon Blažeje, který se do vážnějších příležitostí dostal ;až po půlhodině hry.
Jeho střela z voleje po Kowalczykově hlavičce však gólmana Xaverova Marka nevylekala. Vzruch tak přinesl až závěr prvního poločasu, když na hřiště přišel místo Karnaye Semerák. Hra se rozpohybovala, Hradec byl útočnější, ale blíže ke skórování měl Xaverov, když ve 45. minutě z úhlu prověřil pozornost Podhajského Javorek.
Druhý poločas byl od začátku o poznání útočnější. Hradec ve snaze skórovat otevřel hru a vytvořil si výraznou územní převahu, avšak v 50. minutě Karalův nebezpečný centr jen proletěl vápnem hostů. V 54. minutě pak Kowalczyk mířil po zahraném rohu z voleje, jeho pěkně umístěnou bombu však Marek zázračně vykryl. Hradec měl v těchto momentech drtivý tlak, v 60. minutě mohl skórovat Semerák, který však kromě hostujícího gólmana přehlavičkoval i jeho branku. V 62. minutě se však 1262 diváků dočkalo. Šmarda po rychlé akci přihrál do běhu Blažejovi, který obešel dva hostující obránce a podél Marka s přehledem skóroval - 1:0. O tři minuty později mohla tato dvojce rozehrát podruhé, když po nacvičeném signálu z přímého kopu Blažejovu střelu Marek jen stěží vyrazil. Hned nato hosté ve velkém vápně faulovali, ale nařízenou penaltu Šmarda neproměnil. Hradec hrál i nadále aktivně a Xaverov na svoji polovinu pouštěl jen zřídka. Naopak v závěru měli domácí ještě jednu šanci, po Rezkově centru však střídající Černý hlavičkoval těsně vedle.
Fotbalisté Hradce Králové si do druholigové tabulky připsali další tři body a cesta za vysněným postupem do nejvyšší soutěže je stále otevřená.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme