Hradec vyhrál v Jihlavě 5:4 v prodloužení a je krůček od semifinále

Drama se vším všudy! Tak lze zhodnotit úterní zápas hradeckých hokejistů v Jihlavě. Energetici prohrávali po první třetině 3:0, pak ale přežili tlak domácích a do konce druhé části snížili na 3:2. V závěrečném dějství se domácí opět ujali vedení o dvě branky díky Bakusovi, ale Hradec se nevzdal. Bez Přeučila, Vondráčka a Fořta dokázal téměř nemožné, vyrovnat na 4:4 a v prodloužení zvítězit 5:4, úspěšným střelcem vítězného gólu byl Richard Diviš. Energetici se tak ujali v sérii vedení 3:2, rozhodující krok k postupu do semifinále mohou udělat ve čtvrtek na domácím ledě.

Branky a nahrávky: 7. Malena (Lazorišák, Dušátko), 17. Bakus (Hodek), 17. Hlouch (Říha), 47. Bakus (Hodek) - 29. Fořt (Roubík, Blanár), 37. Koudelka (Suchý Petr, Šeda Michal), 50. Roubík (Mocek), 51. Suchý Petr (Koudelka, Domin), 66. Diviš (Mocek, Roubík). Vyloučení: 10:10, navíc Přeučil HK 5+OK. Využití: 0:2. Oslabení: 0:1. Střely: 35:38. Rozhodčí: Trombík - Bejček, Kabourek. Diváků: 1510.

Dukla: Suchan (Řehoř) - Malena, Chvátal, Dobrovolný, Kuchyňa, Duben, Šmarda, Pospíšil, Lukačovič - Rytnauer, Bakus, Hodek - Čachotský, Altrichter, Fiedler - Říha, Hlouch, Baranyk - Lazorišák, Dušátko, Vaškovič

Hr.Králové: Dušek (od 18. Koutský) - Mocek, Blanár, Šeda M., Černý, Hendrich, Suchý Petr, Plíhal - Fořt, Roubík, Diviš - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Volráb, Šeda J., Suchý Pavel - Potůček, Domin, Fišer

Milan Chalupa (hlavní trenér Jihlavy):
Z výsledku jsem v šoku. Vedení 3:0 a 4:2 jsme měli rozhodně udržet. Je až neskutečné co dokáže jedna jediná branka provést z psychikou některých našich hráčů. Mně to připadalo jako by najednou byli mozkem úplně jinde než na hokeji. Byli nervózní, nepřihráli si, prostě psychicky úplně odešli. Nicméně naděje umírá poslední a já věřím, že v Hradci zabojujeme a ještě s tím něco uděláme. Jinak bych chtěl také říct, že jsem dnes viděl likvidační faul na Rosťu Malenu. Podíváme se na video a záznam pošleme na patřičná místa, protože takhle brutální zákrok se hned tak nevidí!

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
První třetinu jsme vůbec neodehráli jak by měla v play-off vypadat. Byla z naší strany jednoznačně špatná, malé nasazení a důraz. O přestávce jsme si to v šatně vyříkali, kluci do toho vlétli a byl tam hned vidět větší hlad po vítězství. Pro nás byla rozhodující chvíle, že jsme neinkasovali čtvrtou branku a dokázali dát gól na 3:1 a poté i na 3:2 čímž končila druhá třetina. Pak jsme Jihlavu často přehrávali a i přesto, že jsme dostali gól na 4:2 jsme zvládli srdíčkem vyrovnat a v prodloužení se přiklonilo štěstí na naši stranu a zvítězili jsme. K našim fanouškům nemám vážně slov, bez debat byli parádní, připadali jsme si v Jihlavě jako doma.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme