Hradec uhrál s Viktorkou Žižkov jen bezbrankovou remízu

Ve 22. kole Fotbalové národní ligy přivítal Hradec Králové Viktorii Žižkov. Viktorka měla špatný vstup do soutěže, ale postupně její výkonnost rostla a před dnešním zápasem jí patřilo 4. místo v druholigové tabulce. Žižkovští tak patří mezi vážné adepty na postup do nejvyší ligy. Votroci na tom byli před zápasem ještě o dvě příčky výš a vzhledem k zaváhání dosud vedoucího Táborska v Pardubicích by je případné vítězství posunulo na první příčku tabulky.

Do zápasu vstoupily oba celky opatrně a první desetiminutovku spíše sondovaly, co si mohou k soupeři dovolit. Už 11. minuta ale přinesla první rušné okamžiky. Hradec zahrával přímý kop ze střední vzdálenosti a hosté se štěstím odvrátili na roh. I po něm bylo před brankařem Holým pořádně živo, ale ani tentokrát míč v síti neskončil. Votroci byli i nadále aktivnější, obraně Žižkova zle zatápěl zejména rychlonohý Shejbal, ale do vyložené příležitosti se nedostal. Hosté ovšem také nebyli zcela bez šancí. Ve 22. minutě pálil po centru z levé strany velmi nebezpečně Štochl, ale jeho pokus hradecká obrana zblokovala na roh. Votroci měli nejblíž ke vstřelení branky ve 28. minutě, kdy po sérii rychlých přihrávek dostal míč na hranici pokutového kopu Dvořák, ovšem jeho střela bez přípravy mířila pouze do středu branky, kde stál připravený Holý. Na druhé straně se o minutu později vyznamenal domácí brankař Koubek, který vytěsnil nebezpečnou přízemní střelu Koukala.

Šancí na obou stranách rozhodně nebylo málo, ale "tutovky" chyběly. Oba týmy postrádaly bohužel také větší nápaditost. Hrálo se hodně na náhodu, míč se po nepřesnostech odrážel od hráčů na všechny strany a pohledných momentů bylo poskrovnu. Kde však nechyběla nápaditost, bylo rozehrávání přímých kopů Hradce. Prakticky každý přímý kop i z větší vzdálenosti znamenal nejvyšší pohotovost Pražanů před jejich brankou. Ale ani ze standardních situací se domácím nepodařilo hostující obranu zaskočit. První poločas tak skončil bez branek.

Druhá půle měla zpočátku solidní tempo a rázem se stala herně i divácky atraktivnější. A to zásluhou obou celků. Jako první měla gól na kopačkách Viktorka, ale Bartošák poslal svoji pumelici jen do břevna Koubkovy branky. Prakticky po rozehrání mohl skórovat i Hradec, ale ve skrumáži před brankou Holého Malinský pálil příliš vysoko. Postupně se však hra propadala opět do průměru, rozehrávce chyběla přesnost a nápad. Hosté k tomu přidali i tvrdší zákroky a utkání tak bylo výrazně rozkouskované a neplynulé.

Trenér Prokopec se snažil hru oživit střídáním a poslal na hřiště Kuliče a Plašila, ovšem oba hráči se až příliš rychle přizpůsobili dění na hřišti. Snahu o útočení Votrokům nebylo možné upřít, ale Viktoriáni byli v závěrečných minutách rozhodně nebezpečnější a hlavně působili sehranějším dojmem. Obranu domácího celku hned několikrát prověřil Vukadinovič, jehož průniky po pravé straně byly velmi nebezpečné. Poslední desetiminutovku se Hradec prakticky jen bránil, na polovinu hostů se dostával jen sporadicky a pokud k tomu náhodou došlo, vše zhatila nepřesná přihrávka nebo taktický faul soupeře. Zápas tak dospěl k očekávanému konci - Hradec se rozloučil v ne příliš pohledném utkání s Viktorií Žižkov remízou 0:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.4.2014 06:55
fanoušek FC HK (neregistrovaný)
Co k tomu dodat.Ještě větší bída než se Sokolovem.Doufám,že je pan Jukl stále spokojen.O nás fanouščích se to říci nedá.Na těchto stránkách nemá cenu diskutovat na strtánkách FC HK to cenzor nepřipouští!!!!!Než přijdete na to,že Prokopec s Pinlým a možná ani Jukl na to nemají bude po nadějích!!!!Zdar FC HK
14.4.2014 11:01
Fanda (neregistrovaný)
RE:
Pro Prokopce s Pilným je to jen o ziskavani vlastních zkusenosti.
Ja osobne s tim nemam zasadni problem,
protoze tym sam o sobe na ligu nema a bude se placat zase u dna. Stadion výjimku nedostane, takze jezdit na ligu do Boleslavy nebo Liberce stejne vetsina obycejnych fanousku nebude.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme