Hradec si výhrou v Olomouci 2:1 zajistil play-off

Hradečtí hokejisté v Olomouci po první třetině prohrávali 1:0, přesto dokázali pro ně jeden z nejdůležitějších zápasů a po psychické stránce nejtěžších duelů zvládnout a již čtyři kola před koncem základní části si zajistit účast v play-off. V polovině utkání se vracel z trestné lavice Martin Koudelka a nadvakrát dokázal olomouckého brankáře Žigardyho překonat. V závěrečných dvaceti minutách se prosadil další zkušený východočeský hráč a to obránce Zdeněk Toužimský, který svou dělovkou nasměroval v 55. minutě Energetiky do play-off. Ti mají čtyři kola před koncem navíc na sedmé pozici náskok pěti bodů.

Branky a nahrávky: 14. Metlička - 32. Koudelka (Hendrich), 55. Toužimský (Mocek). Vyloučení: 9:9, navíc Hradecký OLO 10 OT. Využití: 0:1. Oslabení: 0:1. Střely: 27:33. Rozhodčí: Minář - Macháček, Škach. Diváků: 700.

Olomouc: Žigardy (Tihlář) - Kříž, Šmach, Faltýnek, Ondrušek, Vlček, Bartoň, Paška, Protivný - Žajgla, Ministr, Bouz - Metlička, Najdek, Smejkal - Šimo, Čuřík, Hradecký - Slaninák, Karný, Kreuzman.

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Toužimský, Mocek, Linhart, Šeda Michal, Daňo, Hendrich, (Černý, Blanár) - Fořt, Roubík, Fišer - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Volráb, Domin, Suchý Pavel - Šeda Jan, Diviš, Potůček.

Ohlasy trenérů
Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
V první řadě musím říct, že máme obrovskou radost z bodů z Olomouce. Jsou to první tři body ze vzájemných soubojů v letošní sezóně. Hokej byl hodně upracovaný, bylo vidět, že mužstva se opravdu rvou o osmičku, zápas byl hodně podobný tomu, co jsme doma odehráli s Ostravou, každý se snaží udělat co nejmíň chyb. Hráči jsou nervózní, jde to na nich vidět. Nevěří si a začnou dělat věci, které by normálně nedělali. Dneska jsme hráli poměrně dobře, neproměnili jsme ale šance, které jsme měli, proto bylo utkání otevřené do konce. Na druhou stranu je nutné říci, že olomoucké protiútoky vychytal zejména Koutský. Takovéto zápasy by měly rozhodovat přesilovky. A dnes jich bylo opravdu dost. Bohužel, hráči sice umějí odehrát oslabení, houževnatě se vrhají do střel, ale v momentě, kdy mají přesilovku hrát jde vidět, že chybí kvalita, neumějí tvořit. A štěstí se nakonec obrátilo k nám.

Aleš Tomášek (hlavní trenér Olomouce):
Dnes jsme rozhodně dobře nehráli. Hlavně v přesilovkách, kdy jsme si nevytvořili žádný tlak, žádnou střelu. Šance jsme sice měli, ale s jedním gólem se vyhrávat nedá. Zápas byl z naší strany hodně upracovaný a nervózní. Zbytečně jsme se nechali vylučovat po hloupých, nic neřešících faulech. Udělali jsme spoustu chyb a o gól jsme si vyloženě koledovali. Bylo jen otázkou času, kdy přijde. Hradec byl lepší, zvláště ke konci. Hráče nemám za co pochválit. Ze zápasu jsem zklamaný. Klukům se už delší dobu nedaří, jsou stále více nervózní. Ono je úplně jedno, jestli jsme sedmí nebo osmí. Hrát proti Boleslavi či Ústí vyjde nastejno. Bohužel, my ale osmí stále ještě nejsme.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme