Hradec si s HFK Olomouc neporadil - 0:0

Souboj o přední pozice druholigové tabulky viděli v neděli navečer diváci na hradeckém Všesportovním stadionu. Pod lízátka přijel celek HFK Olomouc. Votrokům se v posledních zápasech sice dařilo, ale ani Hanáci na tom nejsou špatně. Bohužel první poločas jako tradičně mnoho fotbalové krásy nepředvedl.
Už v 5. minutě vysunul Šmarda Semeráka, ale hosté jeho centr zblokovali. Sami naopak o tři minuty později ohrozili hradeckého brankáře z rychlého brejku, Podhajský však vysoký míč efektně vyboxoval. V 11. minutě pak Olomouc předvedla svoji nejnebezpečnější akci. Po pravé straně utekl Červenec, hezky se uvolnil a jeho přesný centr na Janečka na poslední chvíli odvracel Rezek. To bylo z ofenzivní hry HFK na celý zápas prakticky všechno. Od tohoto okamžiku přebrali útočnou taktovku domácí, ale proti velmi dobře bránícím hostům se jim nedařilo prosadit. Ve 23. minutě utekl Rezek, jeho centr hosté se štěstím odhlavičkovali na roh. Po jeho rozehrání pálil z voleje v neděli agilní Kowalczyk, ale jeho rána byla zblokovaná. O další tři minuty mohl skórovat ten samý hráč znovu, ale přesnou přihrávku Semeráka do jasné pozice proměnil jen v nevýraznou střelu, která vynikajícího gólmana Doležala nezaskočila.
Více vzruchu přinesla až druhá polovina utkání. Už ve 48. minutě unikl hradecký Kaplan, jeho centr však nedělní spalovač šancí Kowalczyk opět neproměnil. Největší šanci zápasu měl však Semerák. Rychlonohý útočník dostal v 53. minutě míč za obránce, šel zcela sám na Doležala, ten však zachoval chladnou hlavu a Semerákovu přízemní střelu včas vykryl. V 62. minutě vyslal Kowalczyk do šance střídajícího Černého, tomu však v rozhodující okamžik ukopl míč Kalvoda. Hned o minutu později hlavičkoval polský útočník ve službách Hradce těsně vedle. Tlak domácích se stupňoval, hosté jen bránili, ale nepřesná muška hradeckých útočníků jim jen nahrávala. Do útoku se vysunul i obránce Rolko, ale ani on nepomohl. Během posledních deseti minut se na olomouckou branku valil jeden útok za druhým. V 80. minutě míč vyslaný Karalovou hlavou jen těsně minul tyč. Ten samý hráč o chvíli později bombou ze 30 metrů protáhnul Doležala v brance Hanáků. Brankář hostů pak exceloval v úplném závěru, kdy během dvou minut zlikvidoval dvě brankové příležitosti Černého. I přes ofenzivní podívanou 1471 diváků tak v Malšovicích branku nevidělo a Hradec Králové se s HFK Olomouc rozešel remízou 0:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme