Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hradec sfoukl brněnskou Kometu 3:2

Atraktivní duel nabídlo 13. kolo nejvyšší hokejové ligy královehradeckým příznivcům.

Domácí Mountfield HK přivítal na svém ledě Kometu Brno. V utkání dokázali hradečtí hokejisté navázat na předchozí, zlepšující se výkony a po zásluze si za výhru 3:1 v normální hrací době připisují tři body. Jediné, co by je tak mohlo po zápase trápit byl poměrně velký počet neproměněných šancí.

Hradec v zápase vedl, Kometa dotahovala

Skóre otevřel hned ve 3. minutě hradecký odchovanec a veterán Mounfieldu HK s číslem 21 na dresu - Jaroslav Kudrna. Střelu Mertla od modré dorážel do brněnské branky, až se puk došoural za záda hostujícího golmana Čiliaka – 1:0.  O tři minuty později dokázal vyrovnat nejlepší střelec loňského ročníku Petr Tón. Kempný ho našel přesnou přihrávkou v mezikruží a Tón golfovou střelou překonal Kantora.

O další změnu skóre se postaral hradecký kapitán Jiří Šimánek v  25. minutě, ale vedení hradeckým opět vydrželo velmi krátkou dobu. Už o necelé tři minuty později vyrovnal Leoš Čermák. Obkroužil hradeckou branku a zasunul puk do mezírky mezi tyčí a Kantorovou nohou – 2:2.

Hosté mohli jít do vedení ve 37. minutě, kdy střela od modré propadla domácímu golmanovi a pomalu mířila za brankovou čáru, na které ji stihl odpálil Peter Frühauf. Rozhodčí ještě sporný moment několik dlouhých minut zkoumali na videu, ale branka neplatila.

Rozhodnutí přišlo ve třetí třetině

Hrdinou zápasu se stal Tomáš Knotek, který nechytatelnou dělovkou v 53. minutě málem protrhl síť brněnské bránky – 3:2. Hradečtí hokejisté ani ve zbývajících minutách nepřestali soupeře napadat a i přes hubené jednobrankové vedení se snažili útočit. I díky tomu se Kometa, až na vyjímky nedostala do výraznějšího tlaku a z hradeckého ledu odjela bez bodu.

Kometa pohasla, fandové museli zapálit pyroechniku

Přesto, že bylo utkání předem vyhodnoceno jako rizikové, „vyhlášení“ příznivci brněnského hokeje nedorazili ve výraznějším počtu a speciálně zvětšený sektor hostí zůstal opuštěn. I tak ve třetí třetině vyvolali naprosto zbytečný incident s pořadatelskou službou, když ve svém sektoru začali zapalovat pyrotechniku, díky které konec zápasu zahalil ne příliš vonící dým. Za toto chování si od hradeckých tribun vysloužili pískot a projevu nesouhlasu.

Ohlasy trénerů po utkání

Peter Draisaitl (Mountfield HK):

„Jestli existuje něco, jako vydřený zápas, tak to byl ten dnešní. Hodně jsme dřeli, ale ve špatných prostorech. Hodně krát jsme to hráli v jednom dopředu a ve dvou dozadu, nebo ve dvou dopředu a třech dozadu. Po většinu zápasu jsme nehráli na jedné vlně. Šedesát minut jsme hledali cestu, kterou můžeme zápas vyhrát. Měli jsme štěstí, pomohl nám také Kanty. Jak už jsem řekl, byl to vydřený zápas.“

Vladimír Kýhos (HC Kometa Brno):

„Odehráli jsme tady dobrý zápas, bohužel ale se špatným koncem. Myslím si, že o tom rozhodl neuznaný gól, o kterém tady asi bohužel rozhodli funkcionáři. Není mi jasné, jak může rozhodčí říct, že je neprůkazný záběr, když jsou za bránou tři kamery. To mi není jasné, a podle mě je to důvod, proč jsme tady prohráli.“

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.10.2014 18:31
Jenda (neregistrovaný)
Hosi dik!
..za mych casu znamenalo sfouknout , nekoho jednoznacne prehrat. Tak ten zapas urcite neprobihal. Ale kazdopadne velka gratulace!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme