Hradec remízoval se Slováckem 1:1

V 10. kole druhé fotbalové ligy se pod malšovickými lízátky odehrával šlágr kola. Hradec Králové hostil v přímém souboji o čelo tabulky Slovácko. Utkání mělo zásluhou obou týmů výbornou úroveň a svojí kvalitou by mohlo směle konkurovat prvoligovým střetnutím.
Před výbornou diváckou kulisou hned z prvního útoku zahrozili hosté a Lindr v hradecké brance s obtížemi vyrazil tvrdou hlavičku Němčického nad břevno. Na druhé straně ve 4. minutě po Rezkově přihrávce těsně vedle mířil Bouška a o další tři minuty minul v dobré příležitosti Karal. Ostré tempo utkání však pokračovalo i nadále a to zásluhou obou celků. Hradec měl mírnou převahu, ale jeho útočné snahy mařila dobře hrající obrana Slovácka, hosté naopak podnikali rychlé brejky, takže se bylo stále na co dívat. Zejména ve 20. minutě si domácí mohli oddychnout, když Chmelíček při svém brejků neprostřelil Lindra. O šest minut později pak bylo blízko ke gólu v brance Jihomoravanů, ale Černého rána z 20 metrů skončila na tyči.
Výborná hra obou týmů pokračovala i ve druhém poločase. Votroci postupně tlačili svého soupeře k brance a gól byl na spadnutí. Skvělé akce předváděla zejména dvojce Pilař - Rezek. Oba hráči si se soupeřem často dělali co chtěli a jejich rychlost a technika přiváděla Slovácko do úzkých, takže jeho hráči se často museli uchylovat k nečisté hře. Útočnou aktivitu však domácí tým nedokázal proměnit v kýženou branku. Postupně přibývala na straně Hradce nejistota doprovázená nepřesností, čehož zkušení hosté dokázali využít. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby neudržel Lindr přímý kop a nikým nehlídaný Šultes v pohodě doklepl za brankařova záda - 0:1. Situace se zdála beznadějná, protože do konce zápasu chybělo jen velmi málo. Hradec však nesklonil hlavu a bil se dál. A to se vyplatilo. Pěknou kombinační akcí rozhodil obranu Slovácka a volný Rezek vyrovnal - 1:1. Vzhledem k průběhu hry zasloužená remíza ještě více vyrovnala pořadí na špici druholigové tabulky. Na prvních třech místech jsou s 21 body seřazeni Příbram, Slovácko a Hradec Králové. Čtvrtá Opava má jen o bod méně.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme