Hradec prohrál v Jihlavě 4:3

Hradečtí hokejisté zajížděli k těžkému utkání do Jihlavy. Energetici drželi s favoritem téměř celý zápas krok. V polovině třetí třetiny byl stav nerozhodný 3:3, jihlavský Lazorišák však 51. minutě však proměnil rychlý brejk, na který už Hradec nedokázal odpovědět. Výtečný Suchan v jihlavské brance výsledek 4:3 pro domácí udržel.

Branky: 1. Staněk (Bakus, Čachotský), 11. Duben (Dobrovolný), 43. Fiedler, 51. Lazorišák (Altrichter) - 35. Mocek (Fořt, Roubík), 42. Přeučil (Vondráček), 50. Blanár (Roubík, Fořt). Rozhodčí: Svoboda - Jelínek, Šmíd. Vyloučení: 9:9, navíc Fiedler (JIH) 5 + do konce. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1250. Střely na branku: 30:38. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Dukla: Suchan - Chvátal, Staněk, Duben, Pospíšil, Dobrovolný, Kuchyňa, Giba - Čachotský, Bakus, Hodek - Rytnauer, Altrichter, Fiedler - Lazorišák, Hlouch, Baranyk - Říha, Havel, Vaškovič

Hr.Králové: Koutský - Toužimský, Mocek, Blanár, Šeda Michal, Daňo, Hendrich, Černý, Suchý Petr - Fořt, Roubík, Fišer - Přeučil, Volráb, Vondráček - Šeda Jan, Domin, Suchý Pavel - Potůček, Koudelka, Kašík

Ohlasy trenérů
Jiří Mička (asistent trenéra Hradce Králové):
"Přijeli jsme do Jihlavy s tím, že bychom konečně chtěli prolomit smůlu na jihlavském ledě. To se nám nepovedlo, opět jsme vstoupili do zápasu a dostali v první třetině dva góly. Náš první zápas tady byl po první třetině 5:0. Začátek se nám tedy vůbec nepodařil. Do druhé třetiny jsme vstoupili trošku lépe, podařilo se nám dát gól na 2:1. V závěru třetiny jsme dokázali uhlídat oslabení, kdy jsme Jihlavu k ničemu nepustili. Do třetí třetiny jsme si řekli, že jakmile dáme branku, podaří se nám alespoň jeden bod odvést, ale hned vzápětí jsme dostali gól. Pak se nám povedlo ještě jednou vyrovnat. Hned jsme hráče nabádali, aby se pořádně soustředili na ta první střídání po gólu. Ale opět jsme hned dostali branku. Více méně ke konci zápasu jsme měli ještě nějaké šance, ale prohráli jsme 4:3, myslím si, že jsme si bod zasloužili."

Aleš Polcar (asistent trenéra Dukly Jihlava):
"Já to budu hodnotit krátce, bylo to opravdu vydřené vítězství. Za stavu 2:0 Hradec začal hrát velice dobře. Znám Hradec z dvou zápasů venku a i tady doma, kdy oni dokázali stáhnout naše vedení 5:0. Dobře bruslí, jsou tam mladí vysocí kluci, dohrávali hráče. Nám se podařilo vždy, když soupeř vyrovnal, dát další rychlý gól. A to bylo velice důležité. Musím poděkovat klukům, že to tak zvládli a vydřeli, a také divákům, protože nás podrželi v posledních minutách, kde si myslím, že k tomu pomohl i rozhodčí. Zápas byl parádní, mělo to nasazení, správný emoce a padlo hodně gólů. Hokej to byl velice pěkný."

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme