Hradec porazil Havířov 4:3, v play-off se utká s Jihlavou

Havířov přijel do Hradce Králové zvítězit a zajistit si tak čtvrté místo, které by mu umožňovalo začít play-off na domácím ledě. Vše tomu také nasvědčovalo, Panteři vedli v polovině utkání po gólech Kováře, Mikšana a Hrušky dokonce 3:0, ale pak Hradečtí dokázali zápas zcela zvrátit a třemi góly v poslední třetině nakonec vyhrát 4:3. Vítězný gól zaznamenal Jan Blanár, dvakrát do černého se trefil kapitán Roubík a jednou obránce Hendrich. Soupeřem hradeckých hokejistů v play-off bude po výhře v Ml. Boleslavi Dukla Jihlava, ostatní dvojice jsou Ústí n/L - Olomouc, Brno - Havířov a Ml. Boleslav - Chomutov.

Branky a nahrávky: 36. Hendrich (Šeda Jan, Černý), 42. Roubík (Diviš, Blanár), 46. Roubík (Fořt, Diviš), 49. Blanár (Roubík, Diviš) - 23. Kovář (Brynecký, Hruška), 24. Mikšan (Lipina), 29. Hruška (Kovář). Vyloučení: 5:6, navíc Klimeš HAV 5+0K. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Střely: 27:34. Rozhodčí: Hradil - Hejduk, Křivský. Diváků: 1077.

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Toužimský, Mocek, Blanár, Šeda Michal, Černý, Ostrčil, Hendrich, Plíhal - Fořt, Roubík, Fišer - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Volráb, Domin, Suchý Pavel - Potůček, Šeda Jan, Diviš.

Havířov: Novotný (Masný) - Galvas, Zientek, Vavruša, Klimeš, Vrtík, Malinský - Seman, Zdráhal, Žůrek - Mikšan, Lipina, Sedlák - Brynecký, Hruška, Kovář - Sikora, Zdeněk, Heider.

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové)
Chtěli jsme hrát na čtyři útoky, řekli jsme hráčům že tak učiníme, abychom si odpočinuli a rozložili rovnoměrně síly. Někteří to ale pochopili tak, že budou odpočívat na ledě. Vláďu Koutského jsme tak dostali do špatné situace. Po důrazné promluvě v kabině a stažení hry do tří lajn jsme pak zápas otočili. Ostrčil a Plíhal hráli dobře, ale jak říkám, ani jim dnes tým moc nepomohl. Mladá Boleslav si rozhodla sama o tom s kým bude hrát, my jsme proto nemohli udělat nic. Počítali jsme, že pojedeme do Boleslavi a tam se porveme všemi silami a co nejlepší výsledeky, tak teď uděláme to samé v Jihlavě.

Petr Folta (asistent trenéra Havířova)
Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, vedli jsme postupně až 3:0. Vypadalo to, že máme utkání pod kontrolou, chtěli jsme v Hradci kvůli čtvrtému místu zvítězit. Bohužel, pod dojmem, že domácí už s výsledkem těžko něco udělají jsme nastoupili velmi špatně do poslední třetiny a Hradec po druhém gólu zvýšil obrátky, dostal nás pod veliký tlak a zaslouženě duel otočil. Hokej se hraje šedesát minut a ne jenom dvě třetiny.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme