Hradec porazil Bohemku a postupuje v poháru do dalšího kola

| autor:

Po delší době zavítal pod malšovická lízátka prvoligový soupeř. V rámci 3. kola MOL Cupu přivítali fotbalisté Hradce Králové tým Bohemians Praha 1905. Pro domácí tým to byla výzva. V kádru Hradce nastoupili hráči širší sestavy, kteří se do základu obvykle nedostanou. I Bohemka dala příležitost hráčům širšího kádru, ovšem na hřišti to nebylo znát.

Oba týmy vstoupily do zápasu s elánem. Votroci předváděli více živelnosti a nadšení, Klokani zase ukázali propracovanější kombinační hru. I přes vyrovnané síly na hřišti měli domácí během první čtvrthodiny dvě jasné příležitosti. Ovšem Trubač v jasné pozici ideální střeleckou šanci prováhal a Pázler z úhlu napálil jen břevno. Hosté postupně přebrali iniciativu a ve 26. minutě mohli vést. Hlavička Mosquery z malého vápna ovšem nemířila mezi tyče. V závěru prvního poločasu se mohli prosadit ještě jednou domácí, ale Malinský ani Zorvan nedokázali překonat vyběhnuvšího brankaře hostí Fryštáka.

Druhý poločas začal podobně svižně jako ten první. Za Hradec mohl nejprve skórovat Súkenník, ale jeho placírka z velkého vápna mířila vysoko nad. Po čtvrt hodině na druhé straně vystřelil z dvaceti metrů Mosquera a jeho rána skončila na spojnici břevna a tyče. Jenomže to bylo na dlouhou dobu všechno. Hra z poměrně svižného tempa postupně upadala do podprůměru. Na obou stranách bylo vidět mnoho nepřesností. Oživení přineslo až střídání, v dresu Hradce se do hry dostali postupně Schwarz, Vaněček a Vlkanova. Tito hráči přinesli na hřiště potřebný vzruch, který vyvrcholil vstřelenou brankou. Tři minuty před koncem po pravé straně utekl Malínský, nacentroval před branku, kde se po několika tečích dostal k míči Súkenník a tvrdou střelou rozhodl o osudu utkání - 1:0. Bohemka už se ve zbytku utkání na odpověď nevzmohla. Po vyrovnaném průběhu tak Hradec se štěstím zvítězil a postupuje v domácím poháru do 4. kola.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme