Hradec poprvé vyhrál v Jihlavě!

Hradečtí hokejisté to dokázali! Psychicky je nepoložila středeční hokejová tragédie, když na jihlavském ledě ztratili vítězství čtyři vteřiny před koncem a vyhráli v Jihlavě hned v druhém čtvrtfinálovém duelu. Je to jejich první vítězství na Vysočině v historii vůbec. Utkání velmi ovlivnil nástup hradeckých do zápasu, v 7. minutě vedli hosté už 2:0. Po dvaceti minutách svítil na ukazateli stav 3:1 a hosté stále drželi náskok dvou gólů. V prostřední třetině Jihlava nevyužila dvě přesilovky, naopak hosté ve 39. minutě stejné možností nepohrdli, na 4:1 pro Energetiky zvyšoval jejich kapitán Jaroslav Roubík. Třetí třetinu se bránili hradečtí obrovskému tlaku soupeře, dokázali to však s vypětím všech sil ustát a zvítězit 4:2. Celá série se tak za stavu 1:1 stěhuje na východ Čech, kde se bude hrát v sobotu (17:00) a neděli (18:00).

Branky a nahrávky: Chvátal (Dobrovolný, Hodek), 43. Chvátal (Dobrovolný, Bakus) - 4. Hendrich (Vondráček, Černý), 7. Koudelka (Přeučil, Vondráček), 20. Diviš (Roubík, Fořt), 39. Roubík (Diviš, Mocek). Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Oslabení: 0:0. Střely: 32:40. Rozhodčí: Kubeš - Čížek, Paděvet. Diváků: 1450.

Dukla: Suchan (Řehoř) - Dobrovolný, Chvátal, Duben, Pospíšil, Šmarda, Kuchyňa, Giba, Lukačovič - Čachotský, Bakus, Hodek - Rytnauer, Altrichter, Lazorišák - Fiedler, Hlouch, Baranyk - Říha, Havel, Vaškovič

Hr.Králové: Dušek (Koutský) - Toužimský, Mocek, Blanár, Šeda M., Černý, Hendrich (Ostrčil) - Fořt, Roubík, Diviš - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Volráb, Šeda J., Suchý - Potůček, Domin, Fišer

Milan Chalupa (hlavní trenér Jihlavy):
Bohužel musím konstatovat, že utkání se nám opět nepovedlo. Rozhodl začátek, kdy jsme byli hodně ustrašení, chtěli jsme hrát z dobré obrany. Ale naše defensiva nebyla dobrá, byla hodně ve stoje a z toho jsme dostali dva laciné góly. Ve druhé třetině jsme hráče chtěli přeskupit, dali jsme jim ještě chvilku čas, ale pak jsme to zpřeházeli abychom mužstvu dali nový impuls. A když už to vypadalo, že se budeme dotahovat tak Hodek jel sám na gólmana, ale nedal a bohužel jsme vzápětí opět inkasovali a z toho už jsme se hodně těžko zvedali. Na druhou stranu kluci se nepoložili, dokázali jsme dát druhý gól a mužstvo se zvedlo a hodně chtělo, ale nedaří se nám dávat branky, a tak nemůžeme vyhrávat. Jsem rád, že se do sestavy vrátil Šmarda a že Petr Kuchyňa to dneska překousl, protože jsme mysleli, že nebude hrát. Po dnešku je to 1:1 na zápasy, a tak stejně jako Hradec začínáme od znova.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme