Hradec poprvé hostí Mezinárodní filmový festival Ekotopfilm o udržitelném rozvoji

| autor: ekotopfilmfestival.cz

V pátek se můžou obyvatelé Hradce Králové vůbec poprvé těšit na Mezinárodní filmový festival Ekotopfilm o udržitelném rozvoji. Festival přiveze mezinárodní porotou oceněné dokumentární filmy o udržitelnosti života na Zemi a bohatý doprovodný program v podobě zábavných aktivit a workshopů a besed s experty po celý den na hradecké univerzitě. Víte třeba, jak velká je vaše tepelná stopa? Zjistěte to pomocí termokamery a odneste si své vlastní tepelné selfie. Umíte napsat v kaligrafii slovo "příroda" nebo "planeta"? Naučte se to na workshopu kaligrafie! 

Ekotopfilm v Hradci proběhne za podpory primátora města. ,,Festival je mi sympatický svým zaměřením, že je pravdivou přehlídkou filmů nebo spíše přehlídkou pravdivých filmů,“ uvedl primátor Hradce Králové Zdeněk Fink.

Na filmy se budete moci podívat i z neobvyklého pohledu v úhlu 360° v mobilním planetáriu nebo budete mít možnost pomoci s filmovým promítáním v cykloelektrárně Nano Energies, když energií vyrobenou šlapáním na kole poženete filmový projektor. Z kreativní dílny si budete moci odnést hezké dárky a doplňky vlastnoručně vyrobené z použitých materiálů a více o třídění se dovíte v zábavných hrách.

O hudební doprovod se postará DJ Ollgoy a těm z vás, komu se nebude chtít na festival šlapat pěšky, sveze z centra až na univerzitu zcela zdarma vláček.

Oceněné filmy se budou promítat od 16 hodin

Hlavní část programu bude samozřejmě bohatá filmová nabídka.  Za podívanou stojí cenami ověnčený Yellowstone, který přináší neuvěřitelné a technicky dokonalé záběry překrásné krajiny, divoce žijících zvířat a činných gejzírů z nejstaršího národního parku Ameriky. 

Nevěříte, že ze zbytků jídla, které vyhodíme, je možné uvařit hotové delikatesy? Vaření z odpadu jako zábavnou lifestylovou záležitost prezentuje sympaťák David ve filmu Vaření z odpadu. Stačí mu k tomu nahlédnout do lednic v domácnostech a předělat popelnici na stylový pojízdný bufet. 

Zážitek nabídne i výlet za exotickými tvory nikoli do divočiny, ale přímo do našeho těla ve filmu Lidské tělo: mikroskopické safari. Jsou jich miliony a na jejich existenci závisí náš život!

Kromě filmů je na programu i přednáška Životní restart o tom, jak zvládnout změnu kariéry v jakémkoli věku a za jakýchkoli životních okolností. Petra Michaličková a Jana Flechtnerová z Centra andragogiky se kromě praktických rad s návštěvníky podělí i o svůj vlastní silný příběh a zkušenosti.Svůj potenciál i potenciál svých dětí mohou návštěvníci Ekotopfilmu odemknout na přednášce Jana Mühlfeita a Kateřiny Novotné.

Od 14 hodin v pátek 12. května začíná doprovodný program před budovou univerzity, v případě nepříznivého počasí se přesune do vnitřních prostorů Dvorany. Filmové promítání proběhne od 16 hodin v aule a malém sále univerzity.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Opaťák fest, Kára Day nebo do Divadla Drak

Co čeká Hradečáky o víkendu? Na Opatovickém rybníku se koná festival, na Šrámkově statku v Pileticích zahrají Malina Brothers, na Polygonu se chystá takzvaný Kára Day. S dětmi můžete vyrazit do Divadla Drak nebo na pohádku do kempu Stříbrný rybník.
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

ZVEME: Noční Hradec zažijete z Bílé věže i na koloběžkách

Prodloužený víkend v Hradci Králové nabídne Skutečný festival chutí, Noční koloběžkování i noční prohlídku hradecké dominanty Bílé věže. Pondělní státní svátek Den vítězství si můžete připomenout s Československou obcí legionářskou na Eliščině nábřeží u Památníku Tří odbojů…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme