Hradec podlehl Ústí 1:4 a sezóna pro něj skončila

Pouť hradeckých hokejistů letošní úspěšnou sezónou skončila. Ve třetím semifinálovém utkání s Ústím nad Labem prohráli před zaplněnými tribunami 1:4. Zápas ovlivnily dva rychlé góly zkušených hostů z kraje zápasu. Energetici se ještě stihli vrátit na koně snížením Pavla Suchého a poté sevřít hosty do kleští, výtečný brankáře Málek ale dokázal, proč byl tak žádaným zbožím v závěrečném přestupním termínu a fantastickými zákroky vyrovnání nedovolil. Severočeši rozhodli o svém vítězství v závěru druhé dvacetiminutovky při přesilové hře 5 na 3, kterou využil Havel. Ve třetím dějství už kosmeticky upravil výsledek na konečných 1:4 David Pazourek.

Branky a nahrávky: 2. Sýkora (Kudrna Jiří), 8. Antoš (Kudrna Jan), 38. Havel (Mazanec, Pavlas), 49. Pazourek (Klobouček, Antoš). Vyloučení: 8:7, navíc Koudelka HK 10 OT. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Střely: 25:25. Rozhodčí: Trombík - Machálek, Škach. Diváků: 7571.

Hr.Králové: Dušek (Koutský) - Toužimský, Mocek, Suchý Petr, Šeda Michal, Černý, Hendrich, (Plíhal) - Fořt, Roubík, Diviš - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Potůček, Domin, Suchý Pavel - Prachař, Šeda Jan, Fišer.

Ústí n.L.: Málek (Sáblík) - Grof, Hájek, Klobouček, Kudrna Jan, Mazanec, Pavlas, Vála, Zápotočný - Antoš, Červenka, Eiselt, Fink, Havel, Jankových, Klimt, Kudrna Jiří, Kuchler, Pazourek, Slížek, Sýkora.

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Před utkáním jsme byli hodně namotivovaní, znovu jsme se mohli spolehnout na skvělou diváckou atmosféru. Přesto jsme ale neodehráli první třetinu tak, jak by se s takovýmto soupeřem měla odehrát. Byli jsme za to hned ve druhé minuté potrestáni. Za stavu 2:0 mělo Ústí další gólovky, ale nedali to tam. Ty dvě předchozí branky byly hodně laciné. Začali jsme hrát až od druhé třetiny, po gólu na 2:1 jsme si vypracovali čtyři tutové gólovky, Ústí nevědělo kde je, podržel je ale výrazně brankáře Málek. Rozhodující okamžik, byla část druhé třetiny, kde jsme měli navrch, hnali nás popředu diváci, ale ve dvojnásobném oslabení jsme pět vteřin před koncem inkasovali třetí branku a to byl takový hřebíček. S Jihlavou jsme na zvrat měli, ale Ústí je hrozně prostě silné. Moc jsme chtěli hrát ještě jeden domácí zápas, ale bohužel to nedopadlo, mrzí nás to, ale i přesto musím hodnotit sezónu jako úspěšnou.

Pavel Hynek (hlavní trenér Ústí nad Labem):
Jsme moc rádi, že jsme udělali třetí rozhodující krok již dnes. Měli jsme do utkání dobrý vstup, protože když přijedete hrát zezadu a dáte ve druhé minutě branku, tak to vás povzbudí, navíc když dáte krátce poté ještě druhý gól, tak to je pak velmi uklidňující. V době kdy se domácí dostali do zápasu, tak bylo vidět jak narostli a diváci je hnali dopředu, ta atmosféra tady byla parádní. Utkání se lámalo v přesilovce 5 na 3, tu jsme se štěstím využili a poté už věřili, že domácí nebudou mít sílu na zvrat. Všechny tři zápasy celé série byly parádní, musím uznat sílu Hradce Králové.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme