Štítky: | Fotbal |

Hradec po statečném výkonu podlehl Plzni 2:3

| autor:

18. kolo fotbalové Synot ligy, které bylo současně letošní jarní prvoligovou premiérou fotbalistů Hradce Králové na domácím hřišti, přivedlo pod malšovická "Lízátka" Plzeň. Potkaly se tak celky z opačných pólů tabulky. Zatímco první Plzeň je jasným favoritem na mistrovský titul, domácí Votroci jsou poslední a patří mezi největší adepty na sestup. A to i přesto, že v posledním zápase v Mladé Boleslavi vydřeli bod za remízu 2:2 a v přípravě v zimní přestávce se jim velmi dařilo. Plzeň i tak byla před zápasem jasným favoritem.

Své ambice hosté ze západu Čech potvrdili již ve 4. minutě. Po levé straně utekl Kolář, pohrál si s Holešem a mezi jeho nohama poslal míč k tyči Koubkovy branky - 0:1. Horší vstup do utkání si Hradec nemohl představit. Jenomže neuplynulo ani pět minut a bylo vyrovnáno. Plzeňský brankař Kozáčik si k rozehrávce vybral Hubníka, ovšem ten byl tísněn Trubačem, který se probojoval před vápno, nahrál Halilovičovi, který ještě skrumáž těl neprostřelil, ale Aleš Čermák elegantním obloučkem už vyrovnat dokázal - 1:1.

Západočeši byli rychlou odpovědí trochu zaskočeni, ale postupně se začali opět osmělovat. Byli to však domácí, kteří byli blízko vedoucí brance. Ve 20. minutě zahrávali roh a skvěle umístěnou hlavičku Chlebouna vytáhl z růžku své branky Kozáčik až na poslední chvíli. Otevřená partie pokračovala. Hosté se snažili o svoji nátlakovou hru, ale domácí zase čas od času dostali prostor zaútočit do otevřené obrany. Ani jeden z týmů však nedokázal míč poslat do sítě a proto se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Druhý poločas začal tvrdou střelou k tyči domácí Halilovič, ale jeho pokusu chybělo víc přesnosti. Bohužel to bylo na dlouhou dobu ze strany Hradce vše, režii zápasu převzala postupně Plzeň a bylo jen otázkou času, kdy se jí podaří vsítit branku. To čekání přitom nebylo tak dlouhé. V 51. minutě vybojoval míč mezi hradeckými obránci Vaněk, poslal míč Kolářovi, který mu vrátil nahrávku zpátky a Vaněk od tyče poslal hosty do vedení - 1:2. O tři minuty později mohl křížnou střelou z dálky mohl vyrovnat Dvořák, ale jeho pokus skončil půl metru vedle tyče. Co se nepovedlo Dvořákovi, dokázal o deset minut později Halilovič. Po pěkné akci středem hřiště, kdy si dokázal narazit s Trubačem, se Halilovič dostal za hostující obranu a levou nohou poslal míč podél Kozáčika do sítě - 2:2. Hostující trenér Koubek na situaci zareagoval střídáním, když na hřiště poslal Kovaříka. Ten se mu mohl odvěčit během chvilky hned dvakrát. Jenomže na poprvé jeho tvrdou střelu vyrazil Koubek a na podruhé Kovařík v jasné příležitosti pálil mimo branku.

Plzeňští však postupně stupňovali svůj tlak a Votroci jen s obtížemi bránili svoje území. A to se jim nepovedlo - v 75. minutě váhal Malínský zbytečně s rozehrávkou, míč mu sebral Kolář, odcentroval na volného Rajtorala a ten pěknou střelou "z první" poslal míč k tyči - 2:3. Hradec to však nezabalil a trenér Pilný poslal z lavičky na poslední chvíli posilu do útoku - Davida Vaněčka a Aleše Vlkanovu. Bohužel Plzeň si závěr utkání pohlídala po taktické stránce, takže hradečtí útočníci se prakticky nedostali do hry. I přes dobrý výkon a dvě vstřelené branky Votroci na favorita nestačili a prohráli 2:3.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Kotal končí ze zdravotních důvodů, fotbalisty přebírá Horejš

Trenér FC Hradec Králové Václav Kotal končí ve své funkci. Důvodem však nejsou případné nevýrazné výkony Votroků z posledních zápasů, ale zdravotní stav. 71letý trenér dnes oficiálně oznámil svoji rezignaci. Hradecké fotbalisty nově přebírá David Horejš. Kotal ale zůstává i…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme