Hradec po boji podlehl Spartě 1:2

| autor:

15. kolo první fotbalové ligy bylo v Hradci Králové sváteční. Za prvé: pod malšovická lízákta zavítala pražská Sparta. Za druhé: v dresu Sparty přijel i brankář Tomáš Koubek, který fotbalově vyrostl právě v Hradci a šlo o jeho první zápas proti bývalým spoluhráčům. A za třetí: šlo o podzimní loučení s fotbalovou sezónou v Hradci - další prvoligový zápas bude na programu až v roce 2017. Všechny tyto skutečnosti a v neposlední řadě i dvě poslední vítězství Votroků na hřištích soupeřů znamenaly, že i přes nepříznivé počasí a neobvyklý záčátek zápasu přišla na Všesportovní stadion velmi solidní návštěva.

Ačkoliv Hradec v posledních dvou kolech dvakrát vyhrál a Sparta má kádr zdecimovaný zraněními a nemocemi a v ePojištění.cz lize se jí moc nedaří, byli Pražané favority zápasu. Tomu také odpovídal úvod střetnutí. Sparta měla hru pod kontrolou. První velkou příležitost si Letenští vypracovali již v 8. minutě, kdy po po rychlém průniku z pravé strany se dostal k zakončení Lafata a jeho střela trefila tyč Ottmarovy branky. Druhý nebezpečný útok Sparty pak znamenal branku. Ve 13. minutě nechal hradecký Plašil v rohu velkého vápna zcela osamoceného Juliše a ten nadvakrát překonal Ottmara - 0:1.
Vstřelená branka neznamenala jen změnu skóre, ale překvapivě i razantní změnu dění na hřišti. Do té doby zakřiknutí Votroci se chopili iniciativy a Sparta se musela bránit. Již v 16. minutě Votroci dokázali obraně hostů pořádně zatopit, po průniku Vlkanovy a nahrávce Pavla Černého musel před Malinským odkopávat Kadlec. O dalších pět minut později mohlo být srovnáno. Rychlá akce středem hřiště po ose Malínský - Vlkanova - Schwarz byla zakončena tvrdou přízemní střelou Martana k tyči, ale Koubek jeho pokus špičkou kopačky vyrazil.
Sparta byla aktivitou Hradce evidentně zaskočená a na hru dopředu se prakticky nezmohla. Když po půlhodině hry navíc vystřídal zraněného Holzera teprve 17 letý Dudl, obranný blok Letenských ještě zesílil. Domácí tým měl hru pod kontrolou, ale nebyl schopen se prosadit. Často se až zbytečně probíjel zhuštěným prostorem před velkým vápnem, místo aby zkusil zakončit rozehrávku střelou. Přesto měl v samotném závěru prvního poločasu další gólovou příležitost. Martan poslal z pravé strany přesný centr před branku na Vlkanovu, tísněný středopolař Hradce však nedokázal zakončit přesně a v obtížné situaci minul branku Sparty.

Začátek druhého poločasu se nesl v poklidném tempu. Oba týmy kombinovaly především ve středu hřiště a prostoru k zakončení bylo minimum. Za zmínku stála snad jen střela domácího Janouška z 50. minuty. Klid zbraní však netrval dlouho. V 53. minutě zahrával Schwarz přímý kop a Koubek vyrazil jen na roh. Po něm byl Hradec velmi blízko vyrovnání, ale Polom odražený míč napálil jen do nohou ležícího Kadlece. Sparta odpověděla obratem a to nejlépe, jak mohla. Mazuch nakopl míč na běžícího Karavajeva, kterému nechal Plašil spoustu prostoru na odcentrování, čehož zkušený hráč využil, našel nehlídaného Pulkraba a ten z malého vápna jen doklepl za bezmocného Ottmara - 0:2.

Votroci však nic nevzdali a odpověď přišla záhy. V 59. minutě Kadlec nezpracoval vysoký centr do vápna, nechtěně přiklepnul míč Malínskému a ten dokázal tuto chybu potrestat tvrdou střelou pod břevno - 1:2.
A rušné okamžiky pokračovaly. V 63. minutě po útoku Sparty zakončoval Pulkrab po střele Dudla jen do tyče Ottmarovy branky. Na druhé straně o chvilku později musel Polomův nebezpečný pokus k tyči likvidovat Koubek. V 74. minutě pak po rychle rozehnaném rohu pálil Chleboun vedle tyče.

Hradec byl v "laufu", cítil, že vyrovnání bylo blízko, Votroky začali povzbuzovat ve velkém i diváci. Jenomže Letenští i s řadou mladých hráčů dokázali těsné vedení za cenu zdržování a nesportovního chování ubránit. Hradec i přes velmi solidní výkon nedokázal bodovat a podlehl Spartě 1:2

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme