Hradec nevzdal plán cyklostezky "mechu a perníku"

Z Hradce do Pardubic po silnici a železnici, brzy už prý i po cyklostezce. Hradecká radnice se znovu vrací k plánu propojení obou krajských měst bezpečnou cyklostezkou, která se vyhne frekventovaným silnicím.

O stezce "mechu a perníku" znovu jednali představitelé obou radnic. Všechny snahy ale až doteď krachovaly na výkupu pozemků. Trasa cyklostezky by se nově měla odklonit, uhnout silnicím a přiblížit se k Labi. „Trasu se budeme snažit vést v co největší míře podél řeky. Od ní se mírně odchýlí pouze na několika místech buď kvůli pozemkům nebo kvůli biokoridorům. Na silnice se stezka po celé své trase napojovat nebude,“ řekl Sedmičce náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.
S Pardubicemi už Vedlich jednal o společném postupu. O využití břehů Labe se přitom uvažovalo už dávno. Pak se ale trasa začala měnit a další postup zastavily potíže s výkupy pozemků od obce Ráby k Hradci Králové. „Dál už to vázne. Podél řeky by nemusel být takový problém s výkupy pozemků, protože jsou z větší části v majetku Povodí Labe. V řadě zemí cyklostezky kolem řek krásně fungují, podívejte se na trasy kolem Dunaje nebo v Holandsku,“ potvrdil Sedmičce náměstek primátorky Pardubic Martin Bílek.
Nejdříve by se cyklisté měli dostat do Vysoké nad Labem. „Trasa povede z Třebše podél břehu k vysockému fotbalovému hřišti. Měla by mít zpevněný prašný povrch. Pokud se vše podaří, mohli bychom začít s realizací v příštím roce,“ doplnil Sedmičce Vedlich.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.4.2011 11:12
kika  (Nováček)
To jsem zvědav, jak se vám to povede. V současnosti po cyklostezce, vedené po silnici, jezdí kamiony. K vidění včera, směr HK - Vysoká.
15.4.2011 18:23
Diviš  (Nováček)
Bylo by to dobré a zcela logické,žádný unikátní nápad ,ale realizace za 20 let nejdříve.V tomto státě nejsou na nic peníze .Jak by ne, když je stačí ty nahoře rozkrást,nebo zbytečně investovat a nebo neuhlídat!!!Nejhorší je ,že je celkem jedno, kdo ze stávajících politických stran to vede.Ti co nejsou u koryt řvou ,jak je všechno špatné a když se k nim dostanou dělají to samé.!!
16.4.2011 21:13
rzr  (Nováček)
Je každopádně svělé zástupné téma. Místo toho, jak vyřešit politiku tvorba pracovních míst je lepší si vymyslet nějakou blbost, která plebs zaujme tak, že jim nebude kazit kšefty. Město se pomalu vylidňuje, práce rozhodně nepřibývá ale aspoň se po ztezce bude lépe jezdit do práce do Pardubic....

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme