Hradec má dalšího zájemce o stavbu fotbalové arény a obchodního centra

Ilustrační foto | Zdroj: FC HK
Ilustrační foto | Zdroj: FC HK | autor:

ECE, poté HB Reavis a nyní další developerská společnost Crestyl projevila zájem o rozsáhlý projekt na stavbu královéhradeckého fotbalového stadionu spojeného s nemalým nákupním centrem. Zájemce o převzetí nedokončeného projektu na dlouho očekávanou stavbu nového fotbalového stánku v Malšovicích navštívil ke konci minulého týdne primátora Hradce Králové. Informovala o tom tisková mluvčí zdejší radnice.

Představitelé developerské společnosti Crestyl hovořili s vedením města především o budoucí podpoře Hradce Králové jejich počínání. 

Královéhradecký fotbalový stadion má dalšího „nápadníka“, který se byl ucházet o případné převzetí mnoho let diskutovaného projektu Park Malšovice respektive Arkády. „Společnosti ECE se přihlásil další zájemce o převzetí královéhradeckého projektu Arkád, kterým je firma Crestyl. Jedná se o tentýž subjekt, který se v roce 2008 už o přízeň zastupitelů ucházel, nicméně zastupitelé dali tenkrát přednost ECE. Zástupci vedení města jednali v uplynulých dvou dnech jak se společností Crestyl, tak opět i s ECE,“ uvedla Magdalena Vlčková, tisková mlvučí královéhradecké radnice.  

Původně měla stavbu nové fotbalové arény a obchodního centra realizovat developerská společnost ECE, vloni ovšem od projektu ustoupila. Své místo ECE „přepustila“ jinému developerovi – HB Reavis. Ta ale před několika týdny z rozprav o plánování projektu, který by fotbalové fanoušky potěšil, vycouvala také. 

Bez podpory zastupitelů to nepůjde

Z informací z radnice vyplývá, že nový uchazeč o projekt fotbalové arény a nákupního centra v Malšovicích si byl na radnici pro vyjádření jednoznačné podpory. Zda mu ji vedení Hradce Králové a především zastupitelé dají však vůbec není jisté.

„Jak se vyjádřili zástupci společnosti Crestyl na společném jednání s městem, pokud se rozhodnou od ECE projekt převzít, budou rovněž vyžadovat velmi významnou podporu města,“ potvrdil královéhradecký primátor Zdeněk Fink. „Právě tuto podporu vnímám jako problematickou, a to s ohledem na výsledek hlasování zastupitelstva při převzetí projektu firmou HB Reavis, kde pro bylo pouze 20 ze 37 zastupitelů,“ dodal Fink. 

Nový developer si bere čas na rozmyšlenou, uvidí se na konci srpna

Významnou roli v celé problematice převzetí původního projektu Park Malšovice od společnosti ECE hraje čas. Do slova nůž na krku má znovu prvoligový fotbalový tým Votroků, kteří své zápasy mohou na současném stadionu hrát už pouze rok. Pak se musí buďto začít se stavbou nové fotbalové arény anebo dojde k tomu, že hradecký klub přestane splňovat podmínky prvoligové soutěže.

Zastupci nového developera Crestyl si vzali na rozmyšlenou a prostudování projektové dokumentace tři týdny. Podle vedení města by tedy měl být další postup jasnější ke konci srpna. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.9.2014 14:28
pepik (neregistrovaný)
Pepikov
..tak copak? Konec zari za humny a porad nic :)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Kotal končí ze zdravotních důvodů, fotbalisty přebírá Horejš

Trenér FC Hradec Králové Václav Kotal končí ve své funkci. Důvodem však nejsou případné nevýrazné výkony Votroků z posledních zápasů, ale zdravotní stav. 71letý trenér dnes oficiálně oznámil svoji rezignaci. Hradecké fotbalisty nově přebírá David Horejš. Kotal ale zůstává i…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme