Hradec Králové zvítězil v soutěži Obec přátelská celé rodině

První místo v soutěži Obec přátelská celé rodině roku 2009 zíkal v kategorii město nad 50 tisíc obyvatel Hradec Králové. V soutěži bylo hodnoceno, jaké podmínky jsou ve městě v různých oblastech vytvořeny pro rodiny, konkrétně pro všechny členy rodin – od malých dětí až po seniory. Ocenění včera převzali zástupci radnice v poslanecké sněmovně z rukou ministra práce a sociálních věcí Petra Šimerky.

Výhru Hradec Králové získal například za aktivity směřující k obnově základních funkcí rodiny, systému rozvoje sociálních služeb formou komunitního plánování, systému prevence kriminality, ale také díky otevřeným dětským a školním hřištím, vybavení mateřských a základních škol, projektu Internet pro seniory – seniorhk.cz, bezbariérovým autobusům městské hromadné dopravy, budování bezbariérových přechodů pro chodce, síti komunitních center, rovněž například díky řadě kulturních akcí, které jsou určeny celým rodinám. Pozitivně bylo hodnoceno například letošní bezplatné vydání městských karet pro prvňáčky i systém startovacího bydlení. "Neznamená to ale, že je tu vše na jedničku. Máme řadu věcí, které bychom měli dokončit nebo začít dělat. Získání prvního místa je pro vedení města obrovským závazkem do budoucna,“ řekl náměstek primátora Martin Soukup.
Kromě diplomu a skleněné plastiky získal Hradec Králové i odměnu 1 milion korun. Konkrétní využití těchto prostředků zatím není jasné, podle Soukupa tyto peníze budou směřovány do systému podpory rodin.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme