Štítky: | Fotbal |

Hradec Králové - Teplice 0:0

| autor: hradeckralove.cz

Po roční vynucené pauze se příznivci fotbalistů Hradce Králové dočkali. Na Všesportovním stadionu v Malšovicích se opět hraje nejvyšší fotbalová soutěž. V prvním kole Synot ligy přivítali Votroci celek Teplic a nejen fanoušci byli zvědaví, jak se borcům v černobílém bude v nové sestavě dařit. V základní sestavě domácích nastoupilo hned pět nových posil: Prokeš, Černý, Mareš, Kotiš a Štípek.

Utkání začalo opatrně, oba celky hrály na jistotu a opravdových útočných akcí bylo dlouhou dobu poskrovnu. Mírný vzruch přinesla až 12. minuta, kdy tepličtí po přímém kopu dostali krátkodobě domácí hráče pod tlak, vše ale vyřešil brankař Koubek. Z následného protiútoku mohli jít do šance i domácí, ovšem centrovaný míč do vápna ani nedoletěl. První pořádná příležitost tak přišla až v 18. minutě. Po levé straně se uvolnil domácí Halilovič, svým centrem našel přesně Černého, ale hradecký navrátilec z "první" pálil mimo. Hosté byli blízko brance ve 25. minutě. Po přímém kopu dokonce míč za záda Koubka dostali, ovšem rukou Ljevakoviče, který místo radosti z branky přihlížel tomu, jak dostává od sudího žlutou kartu.

Votroci postupně začali zvyšovat svoji aktivitu a získali nad Teplicemi herní převahu. Bohužel jejich snažení končilo dostatečně daleko před Grigarovou brankou. Průnik Černého zastavily Teplice za cenu faulu, následný přímý kop skončil daleko vedle. Podobně dopadly i střelecké pokusy domácích po rohových kopech.

Nejvěší šance Teplic přišla v 41. minutě, kdy se po závaru před Koubkem dostal ke střele Nivaldo a jeho pokus k tyči Koubek bravurně vyrazil. Největší šance přišly až v závěru poločasu. Ve 43. minutě Teplice zahrávaly přímý kop. Z ideální pozice však pálil Nivaldo jen do zdi a následoval rychlý brejk. Halilovič prošel přes celé hřiště, vyhnul se třem hostujícím protihráčům a poslal míč přesně na kopačku Prokeše. Bohužel ten díky dobrému pokrytí hostující obranou neměl tolik klidu na koncovku a těsně minul.

Druhý poločas byl kopií prvního

Ve druhé polovině dlouho trvalo, než se oba celky propracovaly k soupeřově brance. Chvíli měly mírnou převahu Teplice, chvíli Hradec, ale šlo spíše o optickou převahu. Domácí celek měl náznak šance po rohovém kopu v 53. minutě, ovšem Černý na dobrý míč nedoskočil. Na druhé straně o chvilku později střílel Jablonský mimo branku.

Na opravdovou brankovou příležitost se tak čekalo až do 71. minuty, ovšem Teplice nedorozumění Koubka se spoluhráči v obraně nedokázaly využít a Vůch v jasné příležitosti mířil nad břevno. Na druhé straně se pokoušel hned několikrát teplickou obranu rozhýbat Kulič. Jeho průniky za obranu Teplic vnesly do hry domácích příjemné oživení, ovšem ani ty k brance nevedly.
Rušno na trávníku tak začalo být až v závěrečné pětiminutovce. Na straně Teplic byl hned dvakrát v dobré příležitosti Nivaldo, ale neprosadil se. Domácí měli vyloženou šanci v podobě hlavičky Dvořáka, ovšem střídající hradecký útočník poslal tři minuty před koncem precizní centr Haliloviče jen do náruče pozorného Grigara. Utkání tak skončilo zaslouženou remízou 0:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Kotal končí ze zdravotních důvodů, fotbalisty přebírá Horejš

Trenér FC Hradec Králové Václav Kotal končí ve své funkci. Důvodem však nejsou případné nevýrazné výkony Votroků z posledních zápasů, ale zdravotní stav. 71letý trenér dnes oficiálně oznámil svoji rezignaci. Hradecké fotbalisty nově přebírá David Horejš. Kotal ale zůstává i…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme