Hradec Králové : Táborsko - 0:2. Tragický výkon vyhnal fanoušky z ochozů

Ve 3. kole fotbalové národní ligy přivítal celek Hradce Králové tým FC MAS Táborsko. Domácím vstup do druholigové sezóny vůbec nevyšel. Doma pouze remízovali s Pardubicemi a v minulém kole prohráli v Karviné 2:1. Ani Táborsko nemělo dobrý start a před začátkem zápasu mělo na kontě z předchozích dvou zápasů jen jeden bod. Narazili tak na sebe sousedi v tabulce.

Ačkoliv domácí celek byl před zápasem díky svému loňskému působení v nejvyšší soutěži papírovým favoritem, hosté z jihu Čech rozhodně nepůsobili na hradeckém Všesportovním stadionu zakřiknutým dojmem. Od úvodní minuty dokázali Jihočeši hrát s Votroky vyrovnanou partii, v 8. minutě dokonce po odraženém míči z přímého kopu trefili břevno. Domácí sice měli v poli mírnou převahu, ale jejich snažení končilo daleko od branky hostujícího Tomy. Pořádně rušno bylo před táborským gólmanem až ve 13. minutě, kdy po rohu Kuliče hradečtí hráči několikrát pálili na Tomu a ten nevěděl, kam dřív skočit. Míč však za jeho zády neskončil. To bohužel neplatilo na druhé straně.

Votroci o dvě minuty později chybovali v rozehrávce, jeden z hostujících hráčů šel sám na Lindra a hradecký brankař ho fauloval. Následovala penalta, kterou Strnad s přehledem proměnil - 0:1. Hradec mohl odpovědět o pět minut později, ale pěkně umístěný Kučerův přímý kop hostující brankař vytěsnil na roh. Domácí celek se snažil o rychlé vyrovnání, ale jeho hra postrádala přesnost a často i nápad. Táborsko tak dokázalo Hradec držet dostatečně daleko od své brány a naopak podnikat rychlé brejky. Jeden takový měli hosté v 30. minutě, kdy domácí zahráli tristním způsobem přímý kop a dva útočnici Táborska se řítili na Lindra. Ten dokázal jejich pokus vytlačit na roh, ale z něj už se hosté dokázali prosadit, Lindra nadvakrát prostřelil Javorek - 0:2. V ochozech se začal ozývat pískot a nutno říci, že oprávněně. Způsob, jakým se domácí hráči prezentovali na hřišti, zasloužil větší kritiku než pískot. Působili nesehraným dojmem, nepřesnosti se kupily a v osobních soubojích prohrávali. Ve 39. minutě tak mohli hosté z brejku opět skórovat, ale Lindr vytáhnul další skvělý zákrok a míč vytěsnil na roh. Hráče ta o poločasové přestávce do kabin vyprovázel pískot a kritické bučení.

Zmar i v druhé půli

Kritiku asi slyšeli Votroci i v kabině, protože hned na začátku se do soupeře opřeli. Výsledkem úvodního tlaku byl závar před Tomou, ze kterého ovšem hostující brankař vyšel bez ztráty kytičky. Domácí se i nadále hnali do útoku, ovšem často nechávali otevřenou obranu a hosté mohli chodit do rychlých brejků. Asi nejblíž vstřelení branky byli domácí v 60. minutě, kdy Šisler z přímého kopu trefil tyč. Ten samý hráč mohl skórovat o pět minut později, kdy po akci Voltra a Kučery zakončoval střelou z voleje, ale nemířil přesně.

Rolko na hrot

Trenér Hradce Prokopec následně zkusil poslední snahu o posílení útoku a na hřiště vyslal Rolka. Ano, vysoký stoper domácích totiž zamířil na hrot útoku. A rozhodně se neztratil. Jeho centimetry byly v soubojích před Tomou hodně znát. Ale ani to bohužel nestačilo, protože Rolkovi spoluhráči nebyli schopni vybojované míče dopravit do branky hostujícího celku.

Konec s pískotem

Zápasu přihlíželo přes 1700 diváků, ovšem řada z nich neměla nervy pozorovat místy až tristní výkon Votroků a v houfech opouštěla ochozy už před konečným hvizdem. Hlasitým pískotem a bučením pak vyjadřovala nesouhlas s předvedenou hrou. Hradec Králové v jednom z nejhorších výkonů posledních let podlehl Táborsku 0:2.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme