Hradec Králové - Slávia Praha 0:3

Hradečtí fans opět doma. Ilustrační foto.
Hradečtí fans opět doma. Ilustrační foto. | autor: hradeckralove.cz

Sobotní odpoledne bylo pro příznivce hradeckého fotbalu malým svátkem. Po bezmála roce a půl se pod malšovická lízátka vrátila nejvyšší fotbalová soutěž. Po druholigovém ročním intermezzu a následné přestávce vynucené rekonstrukcí východní tribuny přivítal FC Hradec Králové v rámci 10. kole ePojisteni.cz ligy v domácí premiéře pražskou Slávii. Hradec si po devíti kolech nevedl až tak špatně a před začátkem střetnutí mu patřila 10. příčka. Poslední dvě utkání však Votroci prohráli a aby si zachovali kontakt s klidným středem tabulky, potřebovali proti Slávii bodovat. Jenomže hosté mají po trenérské výměně fazónu a patří jim páté místo a ještě navíc mají zápas k dobru.

Pražané hned od úvodního hvizdu dávali najevo, že na východ Čech přijeli bodovat a nejlépe v podobě tří bodů za vítězství. Byli aktivní, nepouštěli domácí tým prakticky do hry a během první pětiminutovky se dostali hned dvakrát do zakončení. Jenže Zmrhal se po průnik a v druhém případě hlavičce neprosadil.
Sešívaní i nadále tahali za delší konec a v 15. minutě Hušbauer pálil po centru na malé vápno v dobré příležitosti nad Ottmarovu branku. Domácí se dostali před Pavlenku v hostující svatyni až ve 20. minutě. Po standardní situaci mířil těsně vedle tyč Holeš. Jenomže tato akce byla spíše ojedinělá. Naopak Slávie dál tlačila v 25. minutě se dočkala. Chleboun v domácím vápně zazmatkoval, čehož využil Milan Škoda, sebral mu míč a přehodil přibíhajícího Ottmara - 0:1. O minutu později mohlo být ještě hůř.  Hradečtí obránci se nedomluvili při slávistickém centru z pravé strany, míč mezi nimi prolétl až na nabíhajícího Baráka, který mířil do odkryté branky. Na poslední chvíli však zasáhl Chleboun a míč vykopl z brankové čáry.

Hradec se však nepoložil a zabojoval. V 30. minutě byl po rychlém průniku z pravé strany faulován na hranici velkého vápna Malínský a Votroci zahrávali přímý kop z velmi dobré vzdálenosti. Schwarzův centr však Polom hlavičkoval mimo hostující branku. O tři minuty později se situace opakovala jako přes kopírák, ale ani při druhém přímém kopu se Hradec neprosadil, tentokrát skončilo těsně vedle zakončení Žondry. Třetí šanci na skórování měli domácí v 36. minutě, ale Martanův rychlý průnik resultoval jen v nevýraznou střelou z hranice velkého vápna, se kterou neměl Pavlenka problémy. Votroci nicméně v těchto okamžicích přebrali iniciativu a Slávisté byli celkem zaskočeni. Bohužel hráči v černobílých dresech nedokázali svoje příležitosti zužitkovat v kýžený gólový efekt a tak se do kabin po první poločase odcházelo za stavu 0:1.

Do druhého dějství nastoupili domácí hráči jako vyměnění. Byli aktivnější, důraznější v soubojích a Sešívaní najednou nevěděli, kam dřív skočit. A protože útočnou hru Hradce podpořil i střídající Pázler, bylo před Pavlenkovou brankou opravdu rušno. Jenomže hostující brankař svůj tým podržel. Při pokusech Malinského a Martana byl u míče vždy dřív a 53. minutě zlikidoval hezkou Vlkanovovu střelu umístěnou k tyči. Ani tým z Prahy však nebyl bez šancí, jenomže stoprocentní příležitost Frydrycha z 50. minuty fantasticky vyrazil Ottmar.
Hra se postupně vyrovnala a na obou stranách byly k vidění pěkné fotbalové momenty, ovšem branka žádná. Tedy až do 73. minuty a bohužel pro domácí skončil míč opět v jejich síti. Hušbauer u brankové čáry ukázal ve skrumáži velký přehled, poslal míč na nohu Zmrhala a ten skóroval - 0:2. Definitivní hřebík do rakve hradeckých fotbalistů přišel hned o minutu později. Hradecká obrana chybovala v rozehrávce, míč zachytil Barák a tvrdou střelou k tyči zvýšil náskok Slávie - 0:3.

O osudu utkání bylo rozhodnuto. Zápas se dohrával už v poklidu. Oby týmy se sice dostaly do situací, které by se daly považovat za brankové, kdyby hradečtí hráči měli více klidu v zakončení a hostující hráči by zase museli vyzrát na Ottmara. Ten i přes tři inkasované branky byl nejlepším hráčem hradeckého týmu.
Premiéra na domácím stadionu tak Votrokům nevyšla. FC Hradec Králové podlehl Slávii Praha 0:3 a začíná se nebezpečně přibližovat sestupovým vodám.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Kotal končí ze zdravotních důvodů, fotbalisty přebírá Horejš

Trenér FC Hradec Králové Václav Kotal končí ve své funkci. Důvodem však nejsou případné nevýrazné výkony Votroků z posledních zápasů, ale zdravotní stav. 71letý trenér dnes oficiálně oznámil svoji rezignaci. Hradecké fotbalisty nově přebírá David Horejš. Kotal ale zůstává i…
Čtěte více

Votrokům se příprava vydařila, v neděli přivítají Bohemku

Minimální změny v kádru a výsledkově úspěšná zimní příprava. Tak lze stručně shrnout dění o zimní přestávce v fotbalovém klubu FC Hradec Králové. Zda se stabilizovaný kádr a dobré výkony v přípravných zápasech promítnou i do jarní části fotbalové ligy, se může ukázat už tuto…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme