Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:0

| autor: hradeckralove.cz

Ve 3. kole fotbalové Synot ligy přivítali fotbalisté Hradce Králové celek Mladé Boleslavi. Votroci měli po dvou úvodních zápasech na kontě pouze jeden bod za domácí remízu 0:0 s Teplicemi. Minulé kolo prohráli v Brně 3:0. Hradečttí fotbalisté nepředvádějí špatnou hru, ale nejsou schopni dát gól ani z vyložených šancí. Proto cíl před zápasem s Mladou Boleslaví byl jasný - skórovat a vyhrát. Hosté sice letos nahlédli do pohárové Evropy, ale ani jim začátek sezóny příliš nevyšel. V nedělním parném odpoledni se tak dal očekávat vyrovnaný zápas.

Jenomže očekávání je jedna věc a realita druhá. Votroci hned od začátku převzali otěže hry do svých rukou a způsob, jakým se prezentovali, se musel divákům opravdu líbit. Ofenzivní hra domácích dělala Středočechům velké problémy. Ke spokojenosti chybělo jediné - góly. Už v 9. minutě Kotiš vyslal do brejku Štípka, ten šel sám na Hrušku, který mu však zmenšil střelecký úhel, Štípek musel zvolit místo střely kliču a vrátivší se obránci jeho střelecký pokus nadvakrát zblokovali.

V 15. minutě Kotiš zahrával roh. Míč se dostal na hranici velkého vápna k Halilovičovi, ten vystřelil a jeho střelu míříci mimo usměrnil do sítě za Hruškova záda Rolko. Bohužel stál v ofsajdu a branka nemohla být uznána.
Hradec hrál i nadále ofenzivně, ale hosté postupně srovnávali hru a ze střední vzdálenosti se dostali i ke střele na Koubkovu branku, ovšem bez výsledného efektu.

To domácí měli šancí požehnaně, ale buď je zastavil praporek pomezního rozhodčího a nebo čaroval brankař Hruška. Ten v 31. minutě vychytal v jasné příležitosti Dvořáka, když vytěsnil jeho technickou střelu mimo branku. A o pět minut později hostující brankař opět předvedl své umění.  Po levé straně Halilovič, nahrál Aleši Čermákovi, ten posunul na volného Dvořáka a ten napálil míč jen do Hrušky. O další dvě minuty opět Halilovič zleva prošel obranou, našel volného Križka a ten napálil tyč. Domácí celek hnaný vpřed vyhecovanými diváky v těchto chvílích Boleslav přehrával rozdílem třídy, ale nebyl schopen dostat míč do sítě.
Hosté byli proti Hradci zcela bezzubí, trochu pozlobili až v závěru poločasu, ovšem nacvičený signál  z přímého kopu jim nevyšel.

Druhý poločas začali domácí opět útočně, ovšem již velmi brzy po úvodním hvizdu dostaly útočné ambice domácích vážnou trhlinu. Rychle pronikajícího Haliloviče nevybíravým způsobem sestřelil Šisler a bosenský rychlík v hradeckých barvách dojezdil. Šisler sice dostal žlutou kartu, ale absence Haliloviče byla na hřišti poznat.
Hra se vyrovnala a zejména útoky domácích už nebyly tak rychlé a nápadité. Hosté se dokonce čas od času dostali i k zakončení, ale Štohanzlův pokus z 68. minuty Koubek spolehlivě pokryl. Chvilku na to si Hradec vypracoval další brankovou příležitost, když střídající Kulič utekl po levé straně mladoboleslavským obráncům, předložil parádní míč na malé vápno Štípkovi, ale ten svoji druhou vyloženou příležisto v zápase opět "zazdil". Hosté hrozili z rychlýh brejků. V 72. minutě se po přečíslení hradecké obrany dostal do slibné příležisti Bartl, ale brankař Koubek složitou situaci vyřešil úspěšně.

Votroci se v závěru ještě vybičovali k útoku, ale Dvořákův samostatný úprk a následná střela do boční sítě jen ukázala zmar celého hradeckého útoku. Mladá Boleslav byla celý zápas jednoznačně slabším týmem, přesto si z Hradce Králové odváží bod za remízu 0:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme