Hradec Králové - Jihlava 2:0

Fotbalisté Hradce Králové zaslouženě vévodí druhé lize. Po výhrách v prvních dvou kolech je čekal těžký soupeř z Jihlavy. Ten je spolu s Votroky pasován do role favorita soutěže. Dnes však celek z Vysočiny na východě Čech propadl, když nevstřelil ani branku. Vidět byl naopak ještě na jaře bývalý hráč Jihlavy Svoboda, který vstřelil oba góly domácích.
První branku hradecký útočník zaznamenal už ve 40. vteřině utkání. Po závaru v pokutovém území jihlavští zadáci chybovali, Svoboda se kličkou uvolnil a skóroval - 1:0. Rychle inkasovaná branka hosty trochu zaskočila, ale Votroci se do vážnější šance nedostali. Hra se odehrávala především ve středu hřiště. Hradec tahal za delší konec, ale jeho převaha byla spíš optická. I přesto byla na stadionu dobrá atmosféra, na které se podíleli diváci v hledišti. Ti měli možnost k jásotu ve 25. minutě. Svoboda si na hranici velkého vápna zpracoval těžkou přihrávku, obešel i Tulise v brance a s přehledem skóroval - 2:0. O minutu později mohl ten samý hráč završit hattrick, ale tentokrát svůj rychlý průnik tváří v tvář Tulisovi neproměnil. Hradec dohrával poločas v rychlém tempu a často se dostával na dostřel jihlavské svatyně, ale šance Černého, Svobody i Rezka zůstaly neproměněny.
Druhý poločas chtěla aktivně začít Jihlava, ale počáteční nápor Votroci ztlumili a naopak ve 47. minutě byli blízko třetí brance. Po závaru míč dokonce skončil v síti, ale pro předchozí faul na brankaře nebyl gól uznán. O chvilku později měli domácí šanci na nápravu, ale po rohovém kopu mířil míč těsně nad břevno. V 53. minutě nebezpečně pálil Bouška, ale Tulis byl pozorný. Nepřesnost domácích v koncovce nahrávala do karet jihlavským hráčům, kteří postupně přebírali iniciativu. Jejich ofenzivní snahy však hradecká obrana dirigovaná Wozniakem spolehlivě ničila už v zárodku a tak se hosté prakticky nedostali k hranici velkého vápna. Střely z dálky i rohové kopy pak s přehledem likvidoval Lindr v hradecké brance. I přes závěrečnou snahu Hradce zavděčit se 2740 divákům třetí brankou se už skóre nezměnilo. Hradec Králové porazil s přehledem Jihlavu 2:0 a usadil se na prvním místě tabulky s dvoubodovým náskokem před dvojcií Opava, Slovácko.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme