Hradec Králové - Hlučín 2:2, postup do 1. ligy opět nebude

V předposledním kole letošního ročníku druhé fotbalové ligy hostil Hradec Králové nováčka z Hlučína. Votroci měli před zápasem ještě teoretickou šanci na postup, ale základní podmínkou bylo v sobotu zvítězit. To se jim bohužel nepodařilo, když s Hlučínem pouze remizovali 2:2.
Do utkání sice vstoupili aktivněji domácí, ale v 11. minutě jejich aktivitu zmrazil Štýbar, který se trefil hlavou po rohovém kopu - 0:1. Hradec se sice snažil, ale jeho šance většinou ztroskotávaly na nepřesnostech. Vzruch přinesla pouze střela Černého, který z vápna pálil těsně nad břevno. Ten samý hráč byl pak v 31. minutě stažen k zemi v pokutovém území, ale píšťalka rozhodčího se neozvala. Do konce poločasu mohl vyrovnat ještě Jůn, ale jeho hlavička po Šmardově rohu nemířila mezi tyče Bolkovy brány.
Do druhého poločasu trenér Votroků poslal na hřiště Karnaye a Kaplana a hra se opravdu oživila. Již ve 48. minutě se mohly prořídlé ochozy radovat. Šmardův přímý kop vyrazil hlučínský brankář jen před sebe a Rolko pohodlně vyrovnal - 1:1. Hradec po vstřelené brance ožil a ovládnul hru. Šance Blažeje a Jirouška však zůstaly nevyužity. Naopak na druhé straně hosté z ojedinělé akce nádherně skórovali. Po pravé straně utekl v 62. minutě Dombi, ještě před velkým vápnem z téměř od postarní čáry vypálil a míč skončil od tyče za Ottmarovými zády - 1:2. Hradec naštěstí odpověděl velmi brzy. V 66. minutě se odraženého míče zmocnil rozběhnutý Kaplan, dvěma kličkami se uvolnil a excelentní střelou z 20 metrů nedal Bolkovi v brance Hlučína šanci - 2:2. Hradec hrál po vyrovnání jako z partesu, ale jeho tlak ve vstřelení branky vyústil jen jednou. Přesnou hlavičku Karala však rozhodčí pro ofsajd neuznal. Poslední domácí utkání Votroků v této sezóně tak skončilo nerozhodně 2:2. I případné vítězství by však Hradci na uchování teoretické naděje na postup nestačilo. České Budějovice totiž zvítězily v Ústí nad Labem a doprovodí Kladno do nejvyšší soutěže.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
28.5.2006 16:16
Novák (neregistrovaný)
Na takový fotbal je i "Malšáku" škoda!
Tak co Vy mudrlanti? Zase to svedete na starý stadion? Nebo konečně uznáte,že stadionem to není!
29.5.2006 08:59
Filip (neregistrovaný)
RE: Na takový fotbal je i "Malšáku" škoda!
Milý mudrlante "Nováku". Stadion je pořád stejně starý a pořád stejně špatný. I primátor Divíšek nedávno v Hradeckých novinách uznal, že největší chybou a dluhem radnice za poslední volební období (4 roky) je právě to, že na stadionu se ani nezačalo pracovat.
29.5.2006 10:05
MIREK (neregistrovaný)
RE: Na takový fotbal je i "Malšáku" škoda!
I kdyby něco takového primátor HK řekl, rozhodně to nic nemění nic na tom, že hradecký fotbal stojí za starou bačkoru. Svědčí o tom poslední výsledky, ale také zájem diváků. Na takovou návštěvu by v pohodě stačila kovová tribuna na FC Olympia. Suma sumárum, stadion v tuto chvíli určitě není pro HK priorita.
29.5.2006 14:00
joa (neregistrovaný)
RE: Na takový fotbal je i "Malšáku" škoda!
Mirku, Vám hradecký fotbal leží v žaludku a nenávidíte ho, ale proto ho snad nemusíte urážet. Tak ho ignorujte, vždyť Vás nikdo nenutí, abyste na něj chodil(ostatně pochybuji, že jste tam kdy byl)? V každé mládežnické kategii máme 2-3 reprezentanty, 9 hráčů ze základního kádru "A" mužstva jsou přímí odchovanci nebo hráči z regionu, to nechcete vidět?
JPA
29.5.2006 14:59
MIREK (neregistrovaný)
RE: Na takový fotbal je i "Malšáku" škoda!
To co jsem napsal, rozhodně nevidím jako urážku fotbalu, to je bohužel smutná realita.
A fotbal mě rozhodně v žaludku neleží. Beru ho jako každý jiný sport, pokud se dělá poctivě a s nadšením. Dost dobře nechápu, proč je v tuto chvíli Vámi zmiňován mládežnický sport, protože to je v tuto chvíli, kdy byla kritizována výkonnost druholigového mužstva a potřeba nového stadionu absolutně mimo mísu. A jak už jsem napsal, na takové výkony fanoušci rozhodně nepříjdou.
To co mě opravdu leží v žaludku, jsou požadavky příznivců fotbalu, kterých jak je vidět v HK už moc není, na ukrojení co největšího dílu z koláče financí pro své neskromné potřeby nového stadionu, který bude opět využíván pouze úzkým okruhem sportovců, který ještě navíc nepodává extra výkony.
HK rozhodně potřebuje dříve koupaliště a pak možná někdy stadion pro fotbal.
29.5.2006 15:47
jpa (neregistrovaný)
RE: Na takový fotbal je i "Malšáku" škoda!
Nevím proč spojujete přestavbu stadionu s koupalištěm, copak se to vylučuje?! Oboje bylo v programovém prohlášení koalice na volební období 2002-2006, oboje se zanedbalo. O jaké úzké skupině lidí to mluvíte? 8000 diváků na zápasech s Budějovicemi a Slavií pro Vás není nic? Proč zmiňuji mládež? Protože kromě "A" týmu mužů hrajeme ve všech kategoriích nejvyšší soutěže. "A" tým - ten je tam, kde jsou současné možnosti klubu. Pokud chcete hrát důstojně nejvyšší soutěž, už si s odchovanci nevystačíte a musíte tým sem tam doplnit. A na to současné podmínky klubu nestačí. Zatím! Ale zásadní podmínkou pro nejvyšší soutěž je stadion splňující podmínky ČMFS. Ten není a v dohledné době nebude, postup v letošní soutěži nebyl zkrátka reálný. Kauza Malšovického stadionu se mnohokrát probírala - pokud by bylo jiné řešení, než nákladná přestavba, fandové by byli pro menší útulný stadion, ale CO s tím hrůzným Malšákem potom? Navěky by tady strašil.
JPA
30.5.2006 07:17
MIREK (neregistrovaný)
RE: Na takový fotbal je i "Malšáku" škoda!
Jednou nebo dvakrát za sezónu se přijde podívat na fotbal větší množství lidí a už se z toho dělá velká návštěvnost. Je téměř jasné, že se lidé nepřišli podívat jak hraje Hradec, ale jak hraje Slávie nebo Budějovice. :-).
Přestavbu stadionu s koupalištěm neslučuji (jesli ovšem umíte číst). Pouze jsem napsal, že je koupaliště pro město potřebnější než přestavba stadionu.
A když jsme u mladežnického fotbalu, tak si myslím, že by možná bylo vhodnější vybudovat více tréningových ploch se zázemím, než jeden stadion, na kterém se stejně nic pořádného neděje.
30.5.2006 12:35
jpa (neregistrovaný)
RE: Na takový fotbal je i "Malšáku" škoda!
O tom, v jakých podmínkách se hrají v HK mládežnické soutěže škoda mluvit, nebýt rodičů a obětavých "bezejmenných" lidiček, vůbec by to nešlo. Ale právě pro ty kluky musí být motivace, makat na sobě, aby se dostali: nejdřív až do Hradce, pak do reprezentace, pak do velkého evropského klubu. Jakmile však nebude v Hradci první liga a tento článek bude chybět, je všechno špatně. A první liga bez stadionu být nemůže. Rozuměno?
JPA
31.5.2006 13:40
Metař (neregistrovaný)
RE: Na takový fotbal je i "Malšáku" škoda!
Tak tím pádem jsme zase na začátku debaty. Možná, že hradečtí kopálisti hrají bídu proto, aby nemuseli do 1. ligy postupovat, protože tím pádem, by neměli kde hrát. Trochu úsměvné, že? 1. liga se bohužel hraje i na jiných stadionech s atletickým oválem. Tím to asi nebude.:-))
31.5.2006 15:47
jpa (neregistrovaný)
RE: Na takový fotbal je i "Malšáku" škoda!
Postopadesáté páté a pro Vás, metaři: bez stadionu, který bude splňovat podmínky ČMFS do ligy nemůžeme. Úsměvné to věru není, to je k pláči, vážený pane.
JPA
1.6.2006 10:51
Petr (neregistrovaný)
RE: Na takový fotbal je i "Malšáku" škoda!
Docela by mě zajímalo, co všechno takový stadion pro 1. ligu, musí dle ČMFS splňovat?? Co budeme muset dobudovat? Pan JPA zajisté rád odpoví. Jedno je ala jisté, není to záležitost přestavby celého stadionu, jsou to jen dílčí úpravy.
1.6.2006 16:50
jpa (neregistrovaný)
RE: Na takový fotbal je i "Malšáku" škoda!
Mno, Váš dotaz je asi v té rovině, jako bych se ptal, co vlastně chybí těm koupálistům na Správčáku nebo Opaťáku. Vlastně nic, že? Voda tam je a plac pro opalování taky. Tak proč stavět koupálko?
JPA
5.6.2006 09:31
Agent v terénu bez dozoru (neregistrovaný)
Vrabci na střeše si povídali...
Nedivím se, že jsou někteří obyvatelé HK znechuceni fotbalem. Nejvíc mě asi dostává to, že deset kol před koncem jsem zaslechl, že hrozí postup do I. ligy a tak se zápasy venku normálně prodaj...Nevěřil jsem tomu, a pak ejhle - prohra v Kroměříži (šlo o sestup), prohra v Ustí (šlo o postup). No ale uznávám, že peníze na rekonstrukci fotbalového stadionu (což je nutnost pro postup do I. ligy) klub od města hned tak neuvidí (to se to radši zase provaří na zakonzervování knihovny, či za problémy při rekonstrukci pivovaru, malého naměstí nádraží atd..) Tak si holt musí vydělávat takhle. Naše městské zastupitelstvo by se mělo pořádně chytnout za nos.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme