Hradec Králové - Dukla Praha 2:4

Hradečtí fotbalisté se radují z branky - Ilustrační foto
Hradečtí fotbalisté se radují z branky - Ilustrační foto | autor: hradeckralove.cz

12. kolo fotbalové Synot ligy proti sobě svedlo v sobotní podvečer fotbalisty Hradce Králové a pražskou Duklu. Votrokům jde o všechno - jakákoliv bodová ztráta by pro ně znamenala již v tuto chvíli vážné problémy v boji o udržení. V tabulce jsou poslední se ziskem šesti bodů a pokud chtějí udržet kontakt, nezbývá jim než bodovat. V průběhu týdne došlo na lavičce domácích ke změně na trenérském postu, když odvolaného Luboše Prokopce nahradil jeho asistent Bohuslav Pilný s podporou Ladislava Škorpila a Roberta Barboríka.

A Hradec s novým trenérským vedením začal jako z partesu. Už ve 2. minutě se po levé straně uvolnil Shejbal, nacentroval Halilovičovi a jeho pokus těsně minul levou tyč Radovy branky. O dvě minuty později už však bylo veseleji. Halilovič se téměř v půlícím kruhu nadechl k velkému sólu, zázračně prošel přes zhuštěnou hostující obranu, vychutnal si i hostujícího brankaře a skóroval - 1:0.

Hostující hráči po inkasované brance ožili a začali přebírat iniciativu. Jejich útočná aktivita mohla přinést své ovoce ve 14. minutě. Z přímého kopu napálil břevno Berger, odražený míč poslal znovu do břevna Gedeon a dorážka Jeřábka patrně za pomoci ruky už naštěstí neplatila. Dukla tlačila i nadále a v 19. minutě byl blízko brance Berger, ale v dobré příležitosti mířil vedle. Tlak hostů však začal postupně ochabovat a Votroci si vypracovali sérii rohových kopů, ale Radovu branku neohrozili. V době, kdy se zdálo, že opět převezmou režii zápasu, otočil "rozhodčí" faul na Holeše, hosté zahrávali přímý kop z levé strany, míč se po rozehrávce dostal k Čajičovi a ten tvrdou střelou poslal míč do sítě 1:1.
Zmar prvního poločasu byl dokonán těsně před koncem. Ve 44. minutě utekl po levé straně hostující hráč, nacentroval před branku a tam po závaru Beauguel překonal Kuciaka - 1:2.

Druhý poločas začal podobně jako první. Hradec útočil a vytvořil si územní převahu. Navíc na hřiště přišel útočník David Vaněček, který opět rozproudil hru dopředu. A výsledek se dostavil v 54. minutě. Vaněček sklepl hrudníkem centrovaný míč na Dvořáka, ten se otočil okolo obránce a prudkou střelou z hranice malého vápna nedal Radovi v brance Dukly šanci - 2:2.

Nerozhodný stav se bohužel Hradci nepodařilo udržet. V 73. minutě vybojovali hosté míč na půlící čáře, založili rychlý útok, který přesnou střelou k tyči zakončil střídající Považanec 2:3.
Votroci vrhli všechny síly do útoku, na hřiště přišel další útočník Prokopec, ale obrana tím pádem měla až příliš často den otevřených dveří. Dukla toho mohla využít v 82. mimutě, ale pronikající Albiach trefil jen tyč. Napodruhé to však hostům vyšlo. Rolko zaváhal při obranné činnosti a Beauguel druhou btankou rozhodl o vítězi- 2:4. Votroci mohli v 87. minutě Čermákem snížit, ale Rada byl pozornž. V 89. minutě pak Dvořák sám z malého vápna pálil jen do Radových nohou.

Hradec Králové prohrál s Duklou Praha 2:4 a zůstává v tabulce na posledním  místě se ziskem 6 bodů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
25.10.2014 23:41
Hanka (neregistrovaný)
RE: odchod
V tom to asi bude, bez peněz se těžko dá hrát a vyhrávat. Bohužel dnešní fotbal (a nejen fotbal) není o ničem jiném.
zobrazit | souhlasím (+1) | nesouhlasím (-0)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.10.2014 19:18
jerabek pavel (neregistrovaný)
odchod
Měli by odejít všichni kdo se MOTAJÍ kolem Hradeckého fotbalu. Není to asi jejich chyba leda že by nedokázali sehnat dostatek financí na chod klubu který v současné době dělá městu
HRADEC KRÁLOVÉ ostudu, nic více,nic méně.
25.10.2014 23:41
Hanka (neregistrovaný)
RE: odchod
V tom to asi bude, bez peněz se těžko dá hrát a vyhrávat. Bohužel dnešní fotbal (a nejen fotbal) není o ničem jiném.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme