Hradec Králové bude mít možná mobilní kluziště

Hradecká radnice uvažuje o tom, že ve městě vybuduje přenosnou ledovou plochu. Ta by přišla na miliony korun a příznivcům bruslení by otevřela možnost bruslit i při teplotách až 25 stupňů Celsia. Kolem projektu je ale zatím řada nejasností a konečné rozhodnutí by mělo padnou až na podzim letošního roku. Uvedly to Hradecké noviny.

Radnice počítá s umístěním plochy v areálu budoucího venkovního koupaliště na Pivovarské flošně v sousedství Všesportovního stadionu v Malšovicích, který bude v provozu celý rok. „Momentálně čekáme na zkušenosti a ekonomické vyhodnocení zimní sezóny měst, která si kluziště pořídila vloni. Je to všechno o penězích,“ uvedla náměstkyně primátora Pavla Finfrlová. Město bude brát v potaz jak nákupní cenu kluziště, tak objem finančních prostředků, který pohltí jeho provoz. Umělý led potřebuje velký příkon elektrické energie a najít místo, kde by mohlo být kluziště umístěno není proto vůbec jednoduchou záležitostí Dalším vhodným místem, kde mohla přenosná ledová plocha stát, je prostor u bývalého supermarketu Delvita.
Radní zvažují i možnost, přiklonit se k nákupu umělé plochy s teflonovým povrchem. Tato varianta je úspornější, protože teflonové umělé kluziště má údajně podstatně menší nároky na energii.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
29.5.2006 15:29
Pavel (neregistrovaný)
Takže na stálých dvou stadionech necháme mimo sezánu rozpustit led a v na tu dobu si vypomůžem mobilním kluzištěm kousek vedle přes řeku.
Fakt dobrý nápad!
30.5.2006 15:14
Metař (neregistrovaný)
Dobrej nápad
Vzhledem k tomu, že dvě stávající ledové plochy nestačí pokrýt poptávku, je to fakt dobrý nápad.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme