Hradec hrál s Chomutovem 1:1

Souboj dvou sousedních týmů v tabulce nabídlo středeční kolo na východě Čech, kam přijel před zápasem šestý Chomutov. Hradečtí do zápasu vlétli bez respektu, ale pokaždé naráželi na pozorného brankáře Podolku. Toho překonal až ve druhé třetině z dorážky Patrik Fořt. Chomutovský gólman následně ustál pořádnou spršku domácích šancí a tak udeřilo na druhé straně. Hosté využili přesilovku 5 na 3 a vyrovnali na 1:1. Ve třetí třetině ani v následném prodloužení už branka nepadla.

Branky a nahrávky: 24. Fořt (Toužimský) - 35. Šíp (Charousek). Vyloučení: 4:8, navíc Trefný CHO 10 OT a Charousek CHO 10+OK. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Střely: 33:38. Rozhodčí:Hodek - Prchal R., Prchal T. Diváků: 1750.

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Toužimský, Mocek, Linhart, Šeda Michal, Blanár, Hendrich, Černý, Daňo - Fořt, Roubík, Fišer - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Šeda Jan, Domin, Suchý Pavel - Potůček, Volráb.

Chomutov: Podolka (Husák) - Martínek, Kasík, Szakal, Nosek, Revay, Trefný, Černý - Boušek, Šíp, Charousek - Pražák, Koláček, Kostourek - Stavenský, Mikšovic, Kajer - Jíra, Šulc, Malát.

Jiří Mička (asistent trenéra Hradce Králové)
Zápas jsme začali dobře, neproměnili jsme ale dvě šance. V té druhé třetině jsme se už konečně brankově prosadili, ale chyběl nám ten druhý gól, který by pravděpodobně rozhodl. Nakonec nás výsledek stály dva zbytečné fauly, za které jsme hráli oslabení 5 na 3. Celou minutu a tři čtvrtě jsme se úspěšně bránili, ale ke konci tohoto oslabení jsme inkasovali a to byl zlomový moment zápasu. Jan Blanár má vykloubené rameno a Jan Šeda naražený bok. Vypadá to, že v sobotu k dispozici nebudou.

Vladimír Kýhos (hlavní trenér Chomutova)
Poslední naše zápasy nevypadaly dobře a to nejen po stránce hokejové ale také jako kolektivu. Chyběla nám bojovnost a taková ta zarputilost, tak jsme si všichni promluvili a dali se do kupy. Myslím, že už to dnes bylo vidět, i když to po herní stránce nebylo určitě ještě ideální, ale zlepšení bylo znatelné. Musím klukům poděkovat za bojovnost a obětavost, hlavně pak také brankáři Michalovi Podolkovi. Do Hradce jsme přijeli s cílem neprohrát a tak jsme spokojení. Ztrátu na vedoucí čtyřku už máme velkou a tak se spíše díváme za sebe a Východočeši byli v tabulce pouze tři body za námi. Důležité pro nás tedy dnes bylo neprohrát a to se nám povedlo. Musíme si dávat pozor na zbytečné fauly, ty nás pak hodně oslabují a stojí hodně sil, když se musíme bránit. 

více na www.hchk.cz 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme