Hradec dokázal porazit první Ústí 3:0

Na utkání Hradce Králové s Ústím nad Labem se přišla podívat nejvyšší návštěva letošní sezóny. 2019 diváků vidělo na východě Čech velmi zajímavou hokejovou podívanou navíc s tím nejlepším koncem pro své hráče. Energetici skórovali třikrát v přesilových hrách a zásluhou pozorné obrany, brankáře Tomáše Duška a místy nervózní hře soupeře dokázali zvítězit 3:0.

Branky a nahrávky: 31. Koudelka (Linhart, Šeda Michal), 33. Fořt (Šeda Jan, Mocek), 46. Fořt (Šeda Jan, Hendrich). Vyloučení: 6:16, navíc Přeučil HK 5 min+0K - Jankových UNL a Zápotočný UNL oba TS, Sýkora Jan UNL 5 min+10 OT, Sýkora Tomáš 5 min+OK. Využití: 3:0. Oslabení: 0:0. Střely: 28:21. Rozhodčí: Smeták - Jureček, Pala. Diváků: 2019.

Hr.Králové: Dušek (Koutský) - Toužimský, Mocek, Linhart, Šeda Michal, Daňo, Hendrich, Černý, Blanár - Fořt, Roubík, Fišer - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Volráb, Domin, Suchý Pavel - Potůček, Šeda Jan, Diviš.

Ústí n.L.: Málek (Zikmund) - Drábek, Grof, Hájek, Hořava, Klobouček, Kudrna Jan, Vála, Zápotočný - Antoš, Červenka, Eiselt - Fink, Jankových, Jech - Klimt, Kudrna Jiří, Pazourek - Slížek, Sýkora, Lopuski.

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové)
Jsem rád, že jsme s tak kvalitním mužstvem jako je Ústí nedostali gól a vyhráli 3:0. Asi nejdůležitější faktor zápasu byl, že utkání pískal profesionální rozhodčí Smeták, který vylučovat bez ohledu na to, kolikátý faul soupeře to byl. Kdyby to dnes pískal kdokoli jiný, tak jsme neměli určitě možnost tolika přesilových her, i když ty fauly tam jednoznačně byly. Pokud budou Ústí pískat tito rozhodčí, tak to budou mít těžké. Věci, které u nás dnes používali, to nemělo s hokejem vážně nic společného. Utkání jsme rozhodli v početních převahách a díky nim, se prakticky soupeř nemohl ani dostat do závěrečného tlaku. Perfektně jsem bránili a když mělo Ústí šanci, tak to chytil Tomáš Dušek. Důležitý moment utkání s takovýmto soupeřem byla jednoznačně osobnost profesionálního rozhodčího.

Pavel Hynek (hlavní trenér Ústí nad Labem)
Nechtěl bych se krátce po utkání pouštět do nějakých hlubších rozborů. Já myslím, že kdo tady byl, tak si o zápase udělal obrázek sám. Myslím si, že by tady dnes nevyhrál ani Montreal Canadiens v nejvyšší slávě, protože jsem hráli neustále ve čtyřech nebo ve třech. V rozmezí mezi dvacátou a třicátou minutou za stavu 0:0 jsme byli osmkrát vyloučení, víc k tomu nemám asi co říci.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme